موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 32 صفحه
شماره فایل : 234 mg
یكی از صاحبنظران بر این اعتقاد است كه به منظور عملیاتی كردن مفهوم كیفیت زندگی كاری و یافتن تعبیر عملی آن می توان گفت كه این مفهوم زمانی به بهترین وجه قابل درك خواهد بود كه آنرا بعنوان یك هدف، بعنوان فرایندی كه آن هدف را محقق می نماید و بعنوان فلسفه ای كه تعیین كننده روش مدیریت افراد ( كاركنان)است در نظر بگیریم(مولینز ،499:1993) كیفیت زندگی كاری به عنوان یك هدف بهبود عملكرد سازمانی از طریق ایجاد مشاغل و محیطهای كاری چالشی تر راضی كننده ترو موثر تر برای افراد در كلیه سطوح سازمان.
كیفیت زندگی كاری بعنوان یك فرایند ، فراخوانی تلاشها به منظور محقق كردن هدف فوق از طریق دخالت دادن و مشاركت فعال كلیه افراد سازمان.افراد از طریق دخالت فعال خود می توانند مشاركت معنا داری را در سازمان داشته و احساس رضایت مندی بیشتری را تجربه كنند و به پیشرفت و رشد شخصی خود مباهات كنند. كیفیت زندگی كاری بعنوان یك فلسفه ، نگرش به افراد بعنوان داراییهایی كه بایستی خود را به منصه ظهور رسانده و بالنده شوند و قادرند دانش،مهارتها و تجربه و تعهدخود را در اختیار سازمان قرار دهند نه بعنوان هزینه هایی كه اضافه بر تولید بوده و بایستی كنترل شوند.
نویسندگان دیگری بر این اعتقاد كه كیفیت زندگی كاری را از طریق تشریح برخی از فعالیتهایی كه ممكن است به عنوان معرف تلاشهای كیفیت زندگی كاری شود،به صورت عملیاتی تعریف نمود. اگر چه این تعریف شاید دامنه وسیعی از فعالیتها را شامل می شود اما برخی از برجسته ترین این فعالیتها به شرح زیر می باشد. 1- مشاركت،دخالت دادن افراد كلیه سطوح سازمانی در تصمیم گیری. 2- تجدید ساختار كار،طراحی دوباره مشاغل،نظام ها و ساختارهای كار به منظور فراهم نمودن زمینه آزادی بیشتر كاركنان در انجام كار.
3- پاداش،ایجاد نظامهای پاداشی كه عادلانه،هماهنگ و متناسب با عملكرد كاری كاركنان باشد. 4- بهبود محیط كار، دلپذیر نمودن جایگاه كاری كاركنان به گونه ای كه بتواند نیازهای فردی آنانرا پاسخگو باشد(ضیایی بیگدلی،109:1389).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.