موارد استفاده : منبع آموزشی و پژوهشی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
شماره فایل 04 MA
نظریه شرمساری بازپذیرکننده بریث ویت، بسط طبیعی عدالت ترمیمی است. هرچند نظریه شرمساری بازپذیرکننده معادل عدالت ترمیمی نیست، ولی به مثابه تبیینی مفید و سودمند از فرایندهای موجود در چارچوب مدل عدالت و راهنمای بسط و گسترش کنفرانس های عدالت ترمیمی، سودمند و راهگشاست (اسکیورمن،3:2012؛ میلر،3:2009).
مطابق نظر گون روبینسون و جانا شپلند ، نظریه شرمساری بازپذیرکننده، بهترین و بارزترین تلاش پژوهشگران برای تبیین آثار عدالت ترمیمی است. عدالت ترمیمی به این معنا از طریق شناخت مکانیزم های اجتماعی و روان شناختی که عمدتاً در فرایندهای دادگاه های سنتی مفقود بوده اند، در پی کاهش بازگشت به جرم است. نتیجه نهایی باید مسئولیت پذیری خلافکار در قبال کنش های خود به شکلهای مختلف باشد. به عبارتی، شرمساری بازپذیرکننده، بیشترین مبانی نظری عدالت ترمیمی را مهیا ساخته است. ایده ای که هم بسیار جدید و هم بسیار قدیمی است (جی آر،190:2004).
برنامه های عدالت ترمیمی نه تنها جرم را تخطی از قوانین کیفری یا تجاوز به اقتدار حاکمیت می دانند، بلکه به مثابه رخدادی نیز به شمار می آورند که پیوندهای بین شخصی را با قطع روابط متخلف، قربانی و اجتماع می گسلد. به این ترتیب، عدالت ترمیمی با شرمساری بازپذیرکننده ترکیب می شود تا پیوندهای متخلف، قربانی و اجتماع را پس از تخطی و تخلف ترمیم کند. ترمیم از رهگذر شرمساری کنشِ غیرمجازِ شخصِ خاطی و تشویق او به مسئولیت پذیری در قبال رفتار مجرمانه خود پیگیری می شود.
بنابراین، پیش فرض عدالت ترمیمی، تقویت شرمساری است که هم بازپذیرکننده است و هم به نسبت فرایندهای سنتی دادگاه، انگ زنند گی کمتری دارد (اسکیورمن،3:2012).
نوعاً چهار گام اصلی در برنامه عدالت ترمیمی وجود دارد: مواجهه، جبران، بازپذیری و ادخال. مواجهه و جبران نخست مستلزم فهم و پذیرش لغزش ها و خطاها از سوی خلافکار و سپس عذرخواهی از رفتارهای خود و جهد و تلاش برای تغییر آنهاست. هدف از بازپذیری و ادخال نیز، توان بخشی و بازپروری خلافکاران و دور ساختن آنها از خرده-فرهنگ های مجرمانه است. حضور همه افراد ذینفع الزامی است تا فرایند عدالت ترمیمی مسیر خود را تکمیل کند (ساکیاما،1:2008)
دانلود فایل اصلی و کامل بلافاصله بعد از پرداخت ...