موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 58 صفحه
شماره فایل : 471 mg
نتایج پژوهش ها نشان می دهد که کارکنان با رضایت شغلی بالاتر از نظر فیزیک بدنی و توان ذهنی در وضعیت خوبی قرار دارند. رضایت شغلی یک فرد که براساس تعیین درجه ی سازش یافتگی و ویژگی های روانی _ اجتماعی آن فرد با شرایط کار، ارزشیابی می شود، معیاری برای تعیین عملکرد شغلی است. بعلاوه رضایت شغلی جهت گیری عاطفی ای است که یک شخص در رابطه با شغلش دارد و کارکنانی که امکان ارتقاء شغلی برای آن ها در آینده ای نزدیک امکان پذیر است، از رضایت شغلی بالاتری برخوردار هستند (زمینی، سهیلا، حسینی نسب، زمینی، سمیرا، زارعی،1390، ص31).
آرچ و گریتز می نویسند: چنانچه کارکنان مورد حمایت قرار گیرند کار خود را با تنیدگی کمتری انجام می دهند و موجب بهبود روابط فی ما بین و رضایت شغلی می گردد. از سوی دیگر، حمایت موجب افزایش اعتماد به نفس و بهتر انجام دادن کار خواهد گردید (کاهه، هیودی،1391، ص 392).
رضایت شغلی نوعی احساس مثبت فرد نسبت به شغلش می باشد و زاییده عواملی چون شرایط و روابط حاکم بر محیط کار، نظام سازمانی شغل و تاثیر عوامل فرهنگی است. رضایت شغلی می تواند باعث ایجاد کار مناسب و بالای کارکنان در سازمان شود و وجود عدم رضایت شغلی باعث ایجاد اختلالاتی در کار سازمان و ایجاد هزینه هایی می شود. در ارتباط با نحوه ایجاد رضایت شغلی لازم به توضیح است که اگر شایستگی های افراد از جمله تحصیلات، سابقه خدمت و پاداش و غیره نادیده گرفته شود قطعا دلسردی و عدم رضایت شغلی کارکنان را به دنبال خواهد داشت، در حالی که توجه به موارد فوق باعث رضایت شغلی کارکنان در سازمان می شود.
از جمله مشکلاتی که در سازمان ها به دلیل نارضایتی پیش می آید، می توان به موارد بی علاقگی به کار، کم کاری، غیبت و عدم حضور به موقع، بی توجهی به قوانین، ترک خدمت، افت انگیزه های کار، کاهش مسئولیت پذیری و بی توجهی به رعایت سلسله مراتب ادرای اشاره کرد ( بریمانی، نیاز آذری، صالحی، 1390، صص 29- 28).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.