موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 73 صفحه
شماره فایل : 582 mg
مدیریت دانش چیز جدیدی نیست،در واقع از صدها سال قبل که مالکان شرکت های فامیلی و یا پیشه وران زبده ،تجارت حرفه ای خود را به طور کامل و دقیق به فرزندان و شاگردان خویش انتقال می داده اند، مدیریت دانش وجود داشته است.اما در دهه های اخیر تعاریف،دسته بندی و...در ارتباط با بحث مدیریت دانش مطرح شده است(حبیبی،23:1387) .
تعداد زیادی از تئوریسین های مدیریت دانش تكامل بحث مدیریت را به عهده داشتند كه در میان آنان برجستگانی همچون پیتر دراکر، پاول استراوس من و پیتر سنگه از آمریكا را می توان نام برد .دانشمند معروف آقای لئونارد بارتون توانست موردكاوی های قابل توجهی را از شركت استیل چاپارل ارائه دهد ، شركتی كه راهبردهای موثری را در زمینه مدیریت دانش تا اواسط دهه 1970 مورد بررسی قرار داد و مستندات خود را با عناوین بهار زیبا از دانش و ساختن منابع نوآوری به چاپ رسانید(همان:24). آقای اورت راجرز در دانشگاه استنفورد با نفوذ دربحث نوآوری و همچنین آقای توماس آلن در موسسه تکنولوژی ماساچوست در خصوص انتقال اطلاعات و فناوری ،تحقیقاتی را در طی سالهای 1970-1971 به انجام رسانیدند.
افزودن هوش بشری که توسط اقای اینگل بارت در سال 1978به جهان عرضه شد توانست به سرعت به عنوان یک نرم افزار گروهی و کاربردی ،توانمندی خود را در رابطه با دیگر سیستم ها و نرم افزار های کاربردی نشان دهد(همان). در سال1979 حسابدار سوئدی کارل اریک اسیوبی که بعد ها به عنوان یکی از بنیانگذاران علم مدیریت شناخته شد،متوجه شد که دفاتر حسابداری سازمان محل کارش تنها یک کرون ارزش نشان می داد در حالی که ارزش واقعی سازمان بسیار بیش از اینها بود.
پس از بررسی او متوجه شد که ترازنامه مالی شرکت او تنها ارزش دارایی های فیزیکی را نشان می دهد در حالی که ارزش واقعی سازمان به شایستگی کارکنان سازمان و چیزی که مجموع کارمندان سازمان به عنوان یک فکر و مغز جمعی تشکیل می دادند،وابسته است.اسیوبی این یافته را با نام "دارایی فکری"و"دارایی نا ملموس" معرفی کرد و آن را در کنار دارایی های ملموس قرار داد.در اواسط سال 1980 اهمیت دانش به عنوان دارایی رقابت در بین سازمانها مشهور گردید.
و این در حالی بود كه علم اقتصاد كلاسیك هنوز دررابطه با روشها و متدهای مدیریت آن دارای نقصان بود و هنوز برای برخی ازسازمان ها ، این غفلت وجود دارد (نظافتی و دیگران،5:1385). همچنین در سال 1980 سیستم های توسعه مدیریت دانش بوجود آمدند كه با استفاده كارهای انجام شده در زمینه هوش مصنوعی و سیستم های هوشمند باعث شدند تا مفاهیم تازه ای به عنوان مهندسی دانش ، دانش اكتسابی، سیستم های برپایه دانش هستی شناسی بر پایه كامپیوتر به جهان عرضه شد(حبیبی،24:1387).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.