موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 62 صفحه
شماره فایل : 584 mg
مدیریت اطلاعات و مدیریت دانش از جمله اصطلاحات و مفاهیمی هستند كه وارد ادبیات علمی كشور شدهاند ولی چنین به نظر میرسد كه هنوز درك درستی از تعاریف كاربردها اجزاء و عناصر تشكیل دهندة این دو وجود ندارد برخی اوقات به عنوان مترادف تلقی و گاه به جای یكدیگر به كار برده میشوند.
علت این امر این است كه در ادبیات ما دو واژة اطلاعات و دانش با هم به كار رفته و تمایزی به لحاظ مفهومی میان این دو جزء در چندین مقاله قائل نشده است. از آنجایی كه اكنون دو مفهوم مدیریت اطلاعات و مدیریت دانش دارای كاركردها و مؤلفههای خاص خود هستند و برای ایفای نقش در هر كدام از این حوزهها به مهارتها و تواناییهای خاصی نیاز است شناخت تعاریف، تفاوتها و تشابهات موجود میان این دو مفهوم ضروری به نظر میرسد تا صاحبان صنایع و برنامهریزان بتوانند با درك درست فرایندها و مؤلفههای هر كدام از این مفاهیم به شناسایی و تثبیت جایگاه وایفای نقش فعال بپردازند.
مدیریت اطلاعات به بكارگیری مراحل و مهارتهای مدیریتی مناسب و استفاده از ابزارها و فنآوری مناسب در فرآیند تولید، فراهمآوری، سازماندهی، پردازش، اشاعه و استفاده از اطلاعات درون و برون سازمانی به عنوان عنصر اصلی در سازمان در راستای دستیابی به اهداف و مقاصد سازمانی اطلاق میشود در حالی كه مدیریت دانش به عنوان جزء كلیدی سازمان در نظر گرفته شده است.
همان گونه كه پیشتر نیز اشاره شد خود مدیریت دارای اجزای مختلفی است كه هر كدام از این مراحل از دیدگاه مدیریتی برای مدیریت دانش قابل اعمال است و چنانچه این اجزاء در مدیریت دانش مورد توجه قرار نگیرید دستیابی به اهداف مورد نظر با مشكل روبه رو میگردد (قربانی، 59، 1386).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.