موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 41 صفحه
شماره فایل : 677 mg
عقاید علمای کیفیت نتایج عمری درک و تجربه آنان از کیفیت است. قبل از این که بانیان این افکار به عنوان عالم و استاد شناخته شوند، این ایده ها در هزاران شرکت وسازمان، در سراسر جهان تجربه شده است. این ایده ها، دانش ژرفی هستند که می توانند توسط هر فرد و هر سازمان به کار گرفته شوند، و ارزش آن ها بی شمار است (کی. هو ، 1380). پیشگامان علم مدیریت را می توان شوهارت، دمینگ، جوران، کرازبی، فیگن بام و ایشی کاوا دانست.
1- والتر شوهارت (1891-1967) متخصص آمار بوده و در سال های 1920 تا 1930 در شرکت آزمایشگاه های بل کار می کرد. کتاب دکتر شوهارت، به نام « اقتصادِ کیفیت در تولید » به عنوان یکی از نخستین کتاب های آماری برای بهبود کیفیت کالاهای تولیدی به شمار می رود. شوهارت معتقد بود که نوسانات در تمام مراحل تولید کالا وجود دارد و علت آن را با استفاده از علم آمار می توان بررسی و نسبت به کاهش این نوسانات و در نتیجه، بهبود محصولات تولیدی اقدام کرد. با روش دکتر شوهارت می توان بر فرآیند ها تسلط یافت. این روش به مسئولان کمک می کند که نیاز تغییر در خطوط تولید را تشخیص دهند و تغییرات لازم را انجام دهند. دکتر شوهارت افزوده است که تغییر در فرآیند، زمانی باید صورت گیرد که نوسانات فرآیند از این گستره تجاوز کند.
2- دمینگ در سال 1900 میلادی به دنیا آمد. دمینگ استاد دانشگاه و متخصص در آمار بود. کار دکتر شوهارت مورد توجه دمینگ قرار گرفت و با وی ملاقات کرد و روش های آماری نظارت بر فرآیند را با یکدیگر بررسی کردند. دکتر دمینگ، که متخصص در نمونه گیری بوده در سال 1930 به استخدام اداره آمار امریکا درآمد و روش های جدید نمونه گیری را تدوین کرد. دمینگ، به عنوان یکی از دانشجویان دکتر شوهارت، متوجه شد که جدول نظارتی که در کارخانه ها استفاده می شود، در دفاتر اداری هم می توان استفاده کرد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.