موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 87 صفحه
شماره فایل : 720 mg
در دهه (1930) چستر بارنارد، پدیده رفتار شهروندی سازمانی را تحت عنوان «رفتارهای فرا نقش» مطرح كرد. به اعتقاد وی، تمایلات فردی جهت تلاش فعالانه در راستای دستیابی به اهداف سازمانی ضروری است. بارنارد (1983) بیان می كند؛ این تلاش ها نه تنها باید در جهت دستیابی به اهداف سازمانی باشند كه ضروری است در جهت حفاظت از خود سازمان نیز مؤثر باشند. از محتوای فوق، می توان چنین استنباط نمود كه بخش های مختلفی از ایده بارنارد در خصوص عوامل تعیین كننده ی رفتار شهروندی سازمانی در قالب «تمایلات برای همكاری» مطرح شده است.
بارنارد اهمیت و برجستگی كمك های خودجوش افراد را كه در ماوراء تعهدات قراردادی و اختیارات قانونی قرار می گیرند را در تبیین مفهوم رفتار شهروندی سازمانی بیش از پیش روشن ساخته است (سبحانی نژاد و همكاران، 1389، 25).
دیدگاه كاتز و كاهن در رفتار شهروندی سازمانی:
از نظر كاتز و كاهن (1966) رفتار شهروندی سازمانی، اثرات سیستم های پاداش را تعدیل می كند. مفهوم رفتار شهروندی سازمانی به آمادگی و رغبت افراد جهت كمك به سایرین اختصاص داشته كه در ماورای تعهدات قراردادی سازمانی، تفسیر می شوند.
شهروند خوب در جامعه مدنی به سادگی قانون را نقض نكرده و البته اطاعت محض نیز نخواهد كرد بلكه تعهدات را ارتقاء داده و احساس شهروند مدنی را در خود پرورش می دهد و لذا احساس می كند كه باید، شبیه شهروند مدنی بر پایه حقوق و احترام متقابل رفتار نمایند و با وی نیز همانگونه رفتار شود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.