موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 44 صفحه
شماره فایل : 723 mg
به منظور درک انگیزش کارکنان، سازمانها مطالعات و پژوهشهای گستردهای در سراسر جهان انجام دادهاند تا بدین وسیله بتوانند راه حلی برای ارتقای کارآیی سازمان و اثربخش نمودن فعالیت کارکنان خود بیابند. کیفیت زندگی کاری در تمام ابعاد آن برای دستیابی به نتایج مطلوب سازمانی وضع شده است.
کیفیت زندگی کاری ره یافتی است که با توجه به بهبود شرایط کلی محیط کار، اتخاذ سیاستها و رویههایی را توجیه مینماید که موجب میشوند کار به گونهای طراحی شود که از یکنواختی آن کاسته و به تنوع و محرک بودن آن برای کارکنان افزوده شود که مفهومی ساده و از نقطهنظر عملیاتی، امکانپذیر و شدنی و به شدت انسانی است (حسنزاده و همکاران، 1381).
بیشک دنیای امروز دنیای سازمانهاست و متولیان این سازمانها انسانها هستند. انسانها در کالبد سازمانها روح میدمند، آن را به حرکت درمیآورند و اداره میکنند. سازمانها بدون وجود انسان نه تنها مفهوم نخواهند داشت، بلکه اداره آنها نیز میسر نخواهد بود. بنابراین منابع انسانی با ارزشترین منبع برای سازمانها هستند.
آنها به تصمیمات سازمانی شکل داده و راه حل ارایه میکنند و در نهایت مسایل و مشکلات سازمان را حل مینمایند. چنین انسانی برای ارایه رفتار مطلوب و مورد پسند در راستای اهداف سازمانی باید هم انگیزه داشته باشد و هم درست برانگیخته شود (جزایری، 1386).
یکی از جالبترین روشهای انگیزش، توجه به برنامههای کیفیت سیستم کار یا کیفیت زندگی کاری است. از زمان شروع بحث کیفیت زندگی کاری تاکنون صدها کتاب، مقاله و نظریههای مختلف از جمله نظریه والتون، تاتل، بلچر و دسلر ارایه شده است که کوشش همه آنها شناخت مفهوم کیفیت زندگی کاری و روشهای اندازهگیری آن بوده است. علاوه بر این سمینارها و کنفرانسهای متعددی در این زمینه انجام شده است، اما متأسفانه ابعاد و تأثیرات آن اغلب آنگونه که شایسته است مورد توجه قرار نمیگیرد (متقی و همکاران، 1383). کیفیت زندگی کاری برای بسیاری از مدیران، موضوعی ناآشنا و در نتیجه مفهومش برای آنها ناخوشایند است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.