موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 56 صفحه
شماره فایل :: 866 mg
نظریه مزیت نسبی ریكاردو تا حدودی علت تحقق تجارت را توضیح میدهد اما بیانی از اینكه چرا نسبتهای هزینه نسبی برای كشورهای مختلف متفاوت است ندارد. این سؤال را هكشر و اوهلین جواب دادند و نظریه خود را بر اساس مفروضات زیر بنا كردند: 1- دو كشور و دو كالا و دو عامل تولید وجود دارد. 2- هر دو كشور از تكنولوژی یكسانی برخوردارند. 3- بازده ثابت نسبت به مقیاس وجود دارد . 4- وجود سلیقههای یكسان در هر دو كشور. 5- وجود بازار رقابت كامل در بازار عوامل تولید و بازار كالاها. 6- هزینه حمل و نقل وجود ندارد.
7- تحرك كامل عوامل تولید در داخل و عدم تحرك در سطح بین المللی. 8- قیمت كالاها برابر با هزینه نهایی آنهاست. نظریه هكشر و اوهلین بر پایه مفروضات نظریه ریكاردو است ولی دارای یك فرض متعارف است.
فرض اساسی در الگوی ریكاردو این بود كه توابع تولید دو كشور برای كالاهای مشابه یكسان است ولی هكشر و اوهلین توابع تولید را در تمام كشورها مشابه میداند. این نظریه بر تفاوت بین كشورها در برخورداری از عوامل تولید و تفاوت بین كالاها در میزان استفاده از این عوامل تولید تأكید دارد و با توجه به فروض بالا بیان مینماید كه هر كشوری كالایی را صادر میكند كه در تولید آن نیاز به عوامل نسبتا ارزان و فراوان دارد و متقابلا كالایی را وارد میكند كه در تولید آن نیاز به استفاده از عامل نسبتا كمیاب و گران است، لذا فراوانی نسبی عوامل بصورت قیمتهای عوامل داخلی نشان داده میشود و در تعیین مزیت نسبی یك كشور در تولید یك كالا وفور نسبی عوامل تولید نقش دارند.
این نظریه در تعیین قیمت عوامل، بخش عرضه را بر تقاضا ترجیح میدهد، در صورتیكه اگر بخش تقاضا در تعیین قیمت عوامل در نظر گرفته شود این امكان وجود دارد كه كشوری دارای نیروی كار بیشتر به صادرات كالاهای سرمایهبر بپردازد. این نظریه همچنین مطرح میكند كه تجارت باعث حذف یا كاهش اختلاف در قیمت عوامل تولید میان كشورها میشود، البته این نظریه تا زمانی كه ما با برگشتپذیری بازدهی عوامل تولید روبرو هستیم صادق میباشد و همچنین میتوان نشان داد كه تجارت ممكن است بر هزینههای كاهنده نیز استوار باشد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.