کمپل (1977) ادبیات اثربخشی سازمانی را مورد بحث قرار داده و به دنبال این بود که تشخیص دهد" چگونه معیارهای سنجش اثربخشی سازمانی بهبود مییابند؟".
پیشینه داخلی و خارجی:
دارد
منابع فارسی:
دارد
منابع لاتین:
دارد
نوع فایل:
Word قابل ویرایش
تعداد صفحه:
53
کمپل (1977) ادبیات اثربخشی سازمانی را مورد بحث قرار داده و به دنبال این بود که تشخیص دهد" چگونه معیارهای سنجش اثربخشی سازمانی بهبود مییابند؟". زیرا این معیارها بایستی برای مقایسه سازمانها، ارزیابی تاًثیرات، بهبود سازمانی و تعیین اینکه چه ویژگیهایی از سازمانها با اثربخشی سازمانی به عنوان یک ساختار پایه مربوط هستند، به کار روند.
کمپل سازمانها را در قالب دو اصل کلی هدفمدار و سیستم طبیعی بررسی نمود و با رشد مطالعات در مورد اثربخشی سازمانی در دهه 1960 و 1970 طبقه بندی خاصی از معیارهای گوناگون مورد استفاده در ادبیات اثربخشی را ارائه نمود. او بر فقدان نسبی ارزش در پژوهش و یافتن معیارهای عینی اثربخش معتقد بود و پیشنهاد کرد که توسعه مدلهای خاص سازمانی مبتنی بر مفروضات صریح، دارای آینده روشنی است.
معیارهای اثربخشی سازمانی وی از این قرار است: اثربخشی - کارایی – کیفیت – رشد - ترک خدمت – انگیزش – انعطاف – کنترل – اجماع در هدف – توافق و سازگاری نقش و هنجار – مهارتهای مربوط به وظایف مدیریتی – مدیریت ارتباطات و اطلاعات – ارزیابی توسط هویتهای خارجی – مشارکت و تاًثیر در تصمیمگیری – تاًکید بر هدف – بهرهوری – سود – حوادث – غیبت – رضایت شغلی – روحیه – تاًکید بر آموزش و رشد – انسجام/ تضاد – طرحریزی و هدفگذاری – درونی شدن اهداف سازمانی – مهارتهای بین فردی مدیریت – آمادگی – استفاده از محیط – ثبات – ارزش منابع انسانی (کمپل، 1977).