قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 103 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 217 را دانلود کنید.
به منظور افزایش دانش در مورد اختلال بدشکلی بدن در هرگروه سنی و بررسی شباهتها و تفاوتها، به تحقیق بیشتر نیاز است.
اختلال بدشکلی بدن در کودکان نادر نیست، نیمی از مبتلایان گزارش میکنند که قبل از ۱۶ سالگی نشانههای اختلال را داشتهاند و ۱۳% شروع نشانههای خود را قبل از ۱۰ سالگی گزارش کردهاند(آلبرتینی و همکاران، ۱۹۹۶).
گذر از کودکی و ورود به دوره نوجوانی یکی از مهمترین مراحل زندگی است (آقا خانی و همکاران، ۲۰۰۶).
نوجوانان معمولا دارای مشکلات ویژهای هستند که در دوره کودکی کمتر با آن مواجه میباشند (شمس الدین و همکاران، ۱۳۸۸).
در خلال زندگی، افراد در هر سنی روی ابعاد خاص و متفاوتی از وجود خود سرمایه گذاری کرده و بر مبنای میزان اهمیتی که برای این، ابعاد قائل میشوند ارزیابی دیگران را نیز در این جنبهها مهم تلقی میکنند.
در سنین نوجوانی یکی از جنبههای مهم تشکیل دهنده هویت و عزت نفس افراد ظاهر جسمانی و تصویر بدن است (خدایاری و عابدینی، ۱۳۸۱؛ تجلی، ۱۳۸۳).
در این دوره تکاملی، تغییراتی در وضعیت بدن، تفکر و روابط اجتماعی فرد به وجود میآید. نوجوانان در جریان رشد بیولوژیکی، اجتماعی و روانی درگیر مجموعهای از تغییرات از جمله تمایل به کسب استقلال، جستجوی الگوهای خارج از خانواده و نیاز به تأیید و مورد قبول واقع شدن از طرف دیگران میباشند (امیدوار و همکاران، ۲۰۰۳).
نوجوانان به ویژه جنس مونث در سنین بلوغ به دلایل متعدد از جمله عوامل فرهنگی، اجتماعی و نژادی توجه خاصی به وزن و شکل بدن خود دارند (استریگل و همکاران، ۲۰۰۲).
بیشترین مشکل نوجوانان، در رابطه با تصویر ذهنی از خود میباشد، زیرا فرد در این دوره، تغییرات جسمی و روانی را تجربه میکند و افزایش قد، وزن و ظهور صفات ثانویه در مدت زمان کوتاهی تصویر ذهنی فرد را دچار تغییر میکند (کارسن ، ۲۰۰۰).
تصویر ذهنی نامطلوب یا عدم رضایت از وزن و ابعاد بدن، در نوجوانان احتمال بروز رفتارهای مخاطره آمیز از نظر سلامتی را افزایش میدهد (اسپیر ، ۲۰۰۶). در این دوره تصویر ذهنی که به دلیل تغییرا ت جسمی تحت تاثیر قرار میگیرد ممکن است منجر به اختلال گردد (شمس الدین و همکاران، ۱۳۸۸).
نوجوانان قشر آسیب پذیر و حساس جامعه در ابتلا به بیماریهای روانی به خصوص نسبت به اختلال بدشکلی بدن هستند (آلبرتینی و فیلیپس، ۱۹۹۹؛ هادلی و همکاران، ۲۰۰۲؛ فیلیپس و همکاران، ۲۰۰۶؛ سابنسکی و اسمیت، ۲۰۰۰).
ادامه دارد ...