قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 24 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 249 را دانلود کنید.
از جمله اصلی ترین ویژگی های که برای خلاقیت می توان برشمرد موارد زیر می باشند:
• فرآیندی فکری روانی است.
• محصول خلاقیت میتواند به شکل یک اثر – ایده – راه حل – یک مشی یا هر چیز دیگری ظهورکند.
• محصول خلاقیت پدیده ای نو و جدید است ( نوآوری).
• محصول خلاقیت علاوه بر جدید بودن دارای ارزش نیز هست.
• خلاقیت یک توانایی عمومی است و در همه افراد کما بیش وجود دارد.
• خلاقیت قابل پرورش است و با محیط اجتماعی ارتباط مستقیم دارد (کلی و لیتمن ، 2001).
تفاوت خلاقیت و نوآوری
همانطور که بیان شد خلاقیت بطور عام یعنی توانایی ترکیب اندیشه ها به شیوهای منحصر به فرد یا ایجاد ارتباطی غیر معمول بین اندیشه ها اما نوآوری فرآیند اخذ ایده خلاق و تبدیل آن به محصول و روش های جدید عملیات است. (انتفاع + اختراع + مفهوم = نوآوری)
در معادله نوآوری بالا، مفهوم: اشاره بر ایده ای است که با توجه به چهار چوب مرجعی آن فرد سازمان یک دانش انباشته شده جدید است. اختراع: ایده جدید که به حقیقت رسیده باشد. انتفاع: حداکثر استفاده از یک اختراع دلالت دارد. در مورد نوآوری و تغییر نیز تفاوت هایی وجود دارد. برای مثال تغییر می تواند به بهبود رضایت شغلی یک فرد اطلاق شود در حالی که نوآوری نتیجه و تأثیری بیش از یک فرد را در بر می گیرد و برای سازمان ایجاد کننده است. از این رو تمام نوآوری ها می توانند یک تغییر باشند در حالی که تمام تغییر ها نوآوری نیستند.
تغییر نتیجه فرآیند خلاقیت و نوآوری فرد است . تغییر سازمانی به عنوان اتخاذ یک فکر یا رفتار جدید به وسیله سازمان مشخص می شود، اما نوآوری سازمان اتخاذ یک ایده یا رفتار است که برای نوع وضعیت سازمان، بازار و محیط کلی سازمان جدید است.
اولین سازمانی که این ایده را معرفی می کند به عنوان نوآور در نظر گرفته می شود و سازمانی که کپی می کند یک تغییر را اتخاذ نموده است. یک سازمان که مشوق نوآوری است سازمانی است که دیدگاه های ناشناخته به مسائل یا راه حل های منحصر برای حل مسائل را ارتقاء می دهد. نوآوری فرآیند کسب اندیشه خلاق و تبدیل به محصول و یک روش عملیاتی مفید است. سه مجموعه از متغییرها وجود دارند که می توانند نوآوری را ایجاد کنند. آن ها به ساختار سازمانی – فرهنگ و توانایی منابع انسانی مربوط می شود. سازمان های نوآور تجزیه کردن را تشویق می کنند. آن ها هم به موفقیت ها و هم به شکست ها پاداش می دهند.
از اشتباهات تجربه کسب نموده و کار خود را در جهت بهبود عملکرد اصلاح می کنند. بنابراین سازمان های نوآور امنیت شغلی در سطح عالی برای کارکنان خود فراهم می آورند و به افراد جرأت می-دهند که تغییر پذیر باشند. زمانی که اندیشه ای جدید تکامل می یابد پیشتازان تغییر فعالانه و با شور و شوق اندیشه انفعالی بخشیده و آن را حمایت نموده و بر مشکلات چیره می شوند و اطمینان می دهند که نوآوری به مرحله اجرا در خواهد آمد (کلی و لیتمن، 2001).
ادامه دارد ...