قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 489 را دانلود کنید.
در نظریه شناختی اجتماعی ادراك فرد كارآمدی خویش تاثیرات ضمنی مهمی در واكنش های هیجانی وی به موقعیت ها و در ایجاد انگیزش در انجام رفتارهای مختلف دارد. این مفهوم می تواند تاثیرات ضمنی با اهمیتی در تندرستی داشته باشد، زیرا در درك پاسخ های هیجانی و رفتاری فرد به شرایط تنش زا و برنامه های مربوط به تندرستی كمك می كند.
مطالعات گوناگون نشان داده شده است كه احساس خودكارآمدی پایین، یا افزایش فشار روانی، پاسخ های ضعیف تر به درد و انگیزش كمتر برای پیگری برنامه های مربوط به تندرستی همیشه است. برعكس احساس كارآمدی بالا با فشار روانی پاسخ های زیستی كمتر به فشار های روانی، قدرت انطباق بیشتر به علاقه مندی زیادتر به برنامه های تندرستی همبسته است. بنابراین یكی از حوزه های بسیار فعال در پژوهش های اجتماعی شناختی در مورد رابطه بین باورهای خودكارآمدی و تندرستی است (بندورا،1977).
نتایج این تحقیق به سادگی می توان خلاصه كرد: باورهای بر رفتارهای مرتبط با تندرستی فرد و دیگری و از طریق تأثیر آنها بركاركرد زیستی او (كنترادا ، لونت هال ، الری 1990، میلر، شادا و هرلی 1996). باورهای خودكارآمدی هم بر احتمال برروز بیماریهای مختلف و هم بر فرایند بهبود از بیماری تأثیر می گذارد(الری ،1992).
باورهای خودكارامدی بالا رفتارهای مختلفی چون سیگار كشیدن، نوشیدن الكل و راههای جلوگیری از ابتلا به ایدز مرتبط است. تغییر در باورهای خودكارآمدی در مورد فرایند بهبود از بیماری ها نیز تأثیر گذار است شواهد موجود نشان می دهد باورهای خوكارآمدی بالا، مانع تأثیرات فشارهای روانی می شود و كاركرد نظام ایمنی بدن را افزایش می د هد در نظیر نظریه شناختی اجتماعی این ناكارآمدی اداراك شده است نق اصلی را در اضطراب و افسردگی افراد بازی می كند (بندورا 1997).
ادامه دارد ...