قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 34 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 266 را دانلود کنید.
نظريه عقلاني ـ عاطفي ـ رفتاري اليس يكي از نظريههاي شناختي ميباشد كه در اين جا به بررسي آن ميپردازيم. اين نظريه انواع تفكرات غيرمنطقي (كه متغير مستقل تحقيق حاضر ميباشد) را به عنوان عامل اصلي مشكلات انسانها معرفي ميكند.
فلدمن (1987؛ به نقل از کردفروشانی و همکاران، 1386) مينويسد؛ اليس معتقد است كه بسياري از ناراحتيهاي مردم و زندگي عاطفي نامنظم آنها ريشه در انواع عقايد غيرمنطقي و غير واقعي در مورد جهان پيرامون آنها دارد. آلبرت اليس بنيانگذار نظريه عقلاني ـ عاطفي معتقد است باورها واعتقادات غيرمنطقي موجب اختلالات عاطفي مي¬شوند. وي معتقد است آنچه سلامت رواني را به خطر مي اندازد تفكرات غيرمنطقي و غيرعقلاني هستند.
انسان به واسطه محيط و محركهاي محيطي آشفته نمي¬شود، بلكه ديدگاه وتصوري كه او از محيط واشياء دارد موجب نگراني واضطراب در وي مي¬شود. در نظريه عقلاني ـ عاطفي اليس كه به صورت ABC بيان شده است ، A حادثه اي¬است كه اتفاق مي¬افتد و به نحوي آرامش زندگي فرد را به هم مي زند.
B نظام اعتقادي فرد است و C عكس العمل فرد در مواجهه با A است (شفيع آبادي،1371؛ به نقل کردفروشانی و همکاران، 1386) . نظرية عقلاني ـ عاطفي ـ رفتاري براي اولين بار به طور منظم و نظامدار توسط آلبرت اليس (1969) روانشناس آمريكايي معرفي شد.
ميير و سالمان (1988؛ به نقل از کردفروشانی و همکاران، 1386) معتقدند كه درمان عقلاني ـ عاطفي تقريباً به طور انحصاري توسط اليس عنوان شد و شاخهاي از درمان بر اساس نظريههاي شناختي، روان تحليلگري و انسانگرايي ميباشد
ادامه دارد ...