قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 51 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 271 را دانلود کنید.
یك باور، هرگونه فرض اساسی، چه آگاهانه ویا ناآگاهانه است كه به اشخاص این آمادگی را میدهد كه وقایع را به نحو خاصی درك كنند ونوع خاصی را از اعمال ، انجام دهند. باورها به سه دسته تقسیم میشوند: توصیفی، سنجشی و تجویزی. باورهای توصیفی: واقعیتهای مورد قبول راجع به یك فرد، دیگران و اوضاع مختلف میباشند.
مثلاً فردی ممكن است معتقد باشد وی فرصت زیادی برای رسیدن به موفقیت دارد. باورهای سنجشی: بیان كننده قضاوتهایی نظیر خوبی، بدی، درست و یا اشتباه در روابط با خود و دیگران و محیط است. باورهای سنجشی میتواند مطابق با باورهای توصیفی باشد. مثلاً «من استعداد خوبی برای موسیقی دارم».
باورهای تجویزی: آنچه را یك فرد بالاجبار باید انجام دهد، دیكته میكنند و این در صورتی است كه كارهای او باید مبتنی بر باورهای قابل ارزیابی باشند. مثلاً بر اساس باورهای قابل ارزیابی و توصیفی بالا میتوان گفت كه: اظهار قاطع كردن، كامیابی و اظهار عقیدهكردن رفتارهای شایسته ای هستند و خود یك فرد و دیگران باید به این صورت عمل كنند. باورها ابعاد شناختی، نفسانی و رفتاری دارند.
بعد شناختی عبارت است از اطلاعاتی كه آن باور مبتنی برآن است و اساسی برای قضاوت در مورد آنچه خوب، بد، درست یا اشتباه است، میباشد. مبنای اطلاعات و قضاوت برای بعد شناختی یك باور از منابع بسیاری ناشی میشود. نمودهای قدرت نظیر والدین منشا مهمی هستند.
در چارچوب روابط فرزند و والدین، فرزندان وقایع مهمی را در خصوص دنیا ، شرایط خاص و مردم وخودشان فرا میگیرند. همچنین قضاوتهایی راجع به وقایع یاد میگیرند ودوست دارند هم این وقایع را و هم قضاوتهای انجام شده را در مورد آنها به طور كامل قبول كنند.
این وقایع ممكن است ریشه در خرافات، واقعیات یا اسطورهها داشته باشند. یك قضاوت ممكن است صحیح و قابل تغییر یا نادرست و پایدار در شرایط گوناگون به حساب نیاید.
ادامه دارد ...