قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 291 را دانلود کنید.
نظریه شناختی- اجتماعی با مردد شناختن دیدگاه هایی که معتقدند فرد با نیروهای درونی برانگیخته می شوند. انسان را می توان از طریق تعامل انسان و محیط تبیین کرد؛ فرایندی که بندورا آن را «موجبیت دوگانه» می نامد. انسان، هم نسبت به شرایط محیطی واکنش نشان می دهد و هم فعالانه آن را تفسیر کرده بر موقعیت ها تاثیر می گذارد.
همان قدر که موقعیت ها انسان را شکل می دهد، انسان ها نیط موقعیت را انتخاب می کنند، و همان قدر که انسان از رفتار دیگران تاثیر می گیرد، در رفتار دیگران نیز تاثیر می گذارد. از نظر روان شناسان اجتماعی، درک ساختار شخصیت مستلزم توجه به فرایندهای شناختی است.
در این دیدگاه سه مفهوم ساختاری انتظارات، صلاحیت ها و اهداف از اهمیت ویژه ای برخوردارند ( پروین و جان، 2001؛ ترجمه ی جوادی و کدیور، 1392). 2-4-3) نظریه های صفات فرض اساسی دیدگاه صفات این است که انسان دارای آمادگی های گسترده است که صفات نام دارد و به طرق خاصی به محرک ها پاسخ می دهد.
به عبارت دیگر، انسان را می توان از نظر احتمال رفتار، احساسات و تفکر آن ها به طریقی خاص تعریف کرد. اگرچه نظریه پردازان صفات درمورد نحوه ی ایجاد صفاتی که شخصیت انسان را می سازند از یکدیگر متفاوتند ولی همه ی آن ها در این امر توافق دارند که صفات، عنصر اصلی شخصیت انسان را تشکیل می دهد (پروین وجان، 2001؛ ترجمه ی جوادی و کدیور، 1392).
ادامه دارد ...