قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 41 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 340 را دانلود کنید.
در اخلاق حرفهاي اسلامي، ملاك نهايي اخلاق همانا خواست خداوند يعني خير مطلق است. مهمترين اصول راهبردي كه به منزله منشأ شكلگيري مولفههاي كاربردي در اخلاق حرفهاي اسلامي محسوب ميگردند، عبارتند از: كرامت انساني ، آزادي فردي ، عدالت اجتماعي كه در مفهوم عام يعني قراردادن هر امري در جايگاه شايسته آن و امانتورزي بصورت امانت داري و بينش امانتنگري كه از ميان اصول گفته شده آخرين و مهمترين اصل است.
مفهوم امانتداري در كسب و كار قابل تجزيه به 3 پرسش است: اولاً چه چيزي در كسب و كار، مورد امانت قرار ميگيرد، ثانياً منظور از امانتداري در قبال آن امور چيست؟ ثالثاً صاحبان امانت كيستند؟ البته امانتداري در حرفه نميتواند به معناي عدم تصرف باشد، زيرا تصرف و بكارگيري آن مايه دوام و قوام كسب و كار است.
ضمناً تصرف در حرفه و كسب و كار 2 گونه است: امانت دارانه و غيرامانت دارانه. در اين زمينه تصرف امانت دارانه استفاده بهينه و شايسته است. ضامن امانتداري در نگرش اسلامي، اين بينش است كه عالم همه محضر خداست. با اين نگاه فرد با بصيرت ايماني به امانتنگري در جهان هستي ميرسد و همه چيز، از جمله خود را امانت خداوند ميداند.
پس در مواجهه با همه چيز و در استفاده از همه امور، راه امانتداري را ميپيمايد و چنين دورانديشي و احتياطي تقواست (تدین، 1385). اصول منشور اخلاقي در اسلام، در همه حرفهها مشترك است، ولي تفاوت حرفهها در فرعيات است. بدين ترتيب، اصولي را كه از منابع اسلامي بدست ميآيد، ميتوان در تمامي حرفهها جاري ساخت. پس بايد به اصول اخلاق بصورت سازماني و ساختار يافته توجه نمود (تدین، 1385).
ادامه دارد ...