قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
کد فایل: mb 358
هیجانها پدیدههای کم دوامیهستند که به ما کمک میکنند با فرصتها و چالش هایی که هنگام رویدادهای مهم زندگی مواجه میشویم، سازگار شویم. هیجانها یک نوع انگیزه هستند که رفتار را نیرومند و هدایت میکنند. مثلاً خشم به عنوان یک هیجان منابع ذهنی، فیزیولوژیکی، هورمونی و عضلانی بدن را بسیج میکند تا شخص به هدف خاصی، مانند غلبه کردن بر موانع یا رفع بی عدالتی برسد (نیرومند کردن و هدایت رفتار). هیجانها در واقع مثل یک سیستم نمایش نشان میدهد که سازگاری فرد چقدر خوب یا بد پیش میرود.
اغلب پژوهشگران معتقدند که هیجانها به صورت نوعی انگیزه عمل میکنند . اما برخی از پژوهشگران از هیجانها به عنوان سیستم انگیزشی نخستین، همتای سایقهای فیزیولوژیکی ( گرسنگی، تشنگی، خواب، میل جنسی، درد)، یاد میکنند. هیجانهای مثبت، هنگام فعال کردن و ارضاء کردن انگیزههای فرد ( علاقه، شادی ) به صورت استعاره، چراغ سبزی را برای ادامه دادن رفتار روشن میکنند. در حالیکه هیجانهای منفی، هنگام فعال کردن و ارضاء کردن انگیزههای فرد ( نفرت، گناه )، چراغ قرمزی را برای متوقف کردن رفتار روشن میکنند.
رویدادهایی که در موقعیتهای مختلف اتفاق میافتد، ذهن و بدن را به صورت هیجان وارد کار میکند. یعنی مواجه شدن با رویدادی مهم، فرایندهای شناختی و زیستی را فعال میکند که جمعاً عناصر مهم هیجان یعنی احساس ها، انگیختگی بدن، رفتارهدفمند و بیانگری را فعال میسازند.
ادامه دارد ...