قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 41 صفحه
کد فایل: mb 397
طی مطالعه انجام شده توسط «علوي و ليدنر» (1999) براي رسيدن به مفهوم مديرت دانش، سه بُعد نمايان شده است. از بُعد اطلاعاتي، مديران به جاي اينكه مديريت دانش را سيستمي براي نگهداري خود دانش تلقي كنند، وسيلهاي براي رديابي اينكه چه كسي دانش را حفظ و چطور آن را جايابي ميكند، ميدانند.
از بُعد فناوری، مديران، مديريت دانش را با فناوری موجود پيوند ميدهند. اين فناوری شالودة فناوری سازماني را از قبيل مجموعههاي داده، اينترانتها، وب جهانگستر و نيز ابزارهاي موجود شامل موتورهاي جستجو، مواد چند رسانهاي و ابزارهاي تصميمگيري، تشكيل ميدهد. قابليتهاي فناوری شناخته شده مشتمل است بر زير بناي فناوری اطلاعات جهاني ، پايگاههاي داده يكپارچه ، عملكرد متقابل سيستمهاي موجود ، نظامهاي خبره و مجموعه متداولي از محصولات وب و ايميل.
از بُعد فرهنگ، اين پژوهشگران يادگيري سازماني، ارتباطات و پرورش مالكيت علمي را به عنوان عناصر مديريت دانش شناسايي كردند. قابليتهاي فرهنگي شناسايي شده شامل كارگروهي و اشتراك دانش است، بر خلاف اين حقيقت كه بسياري از فناوریها از قبيل ايميل، مجموعههاي جمعي و وب جهانگستر به عنوان كاتاليزور، عامل تغييرات فرهنگي در اشتراك اطلاعات هستند ، جنبههاي مديريت دانش در شكل 2-1 ترسيم شده است.[12]
ادامه دارد ...