قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 37 صفحه
کد فایل: mb 407
دامنه حوزههاي موردبررسی در روانشناسي مثبتگرا بسيار گسترده است. بااینهمه، با توجه به هدف اصلي آن يعني تقويت و بالفعل كردن تواناييهاي دروني و رضايتبخشتر كردن زندگي و خشنودي و سعادتمندي آن، سه حوزه از تجربههاي آدمي موردتوجه اين گرايش است. سليگمن و چيكزنت ميهاي (2000) اين حوزههاي سهگانه را در سه سطح ذهني، رفتاری و گروهي چنين آوردهاند:
1- روانشناسي مثبتگرا در سطح ذهني به حالتهاي ذهني مثبت يا هيجانهاي مثبت از قبيل خشنودي، شادي، رضايت از زندگي، آرامش، عشق، صميميت و سرور و فرح ميپردازد. حالتهاي مثبت ذهني همچنين شامل افكار سازنده درباره خود و آينده نيز ميشود، حالتهايي چون خوشبيني و اميد.
اين حالتها همینطور احساس انرژي، نشاط و سرزندگي و اعتمادبهنفس يا اثرات هيجانهاي مثبتي چون خنده را هم در برمیگیرند. 2- در سطح رفتاری، روانشناسي مثبتگرا بر مطالعه صفات فردي مثبت يا الگوهاي رفتاري مداوم و پايداري كه در طي زمان در افراد ديده ميشود، معطوف ميشود.
مطالعه در اين سطح شامل صفاتي چون شجاعت، شكيبايي، صداقت يا خرد و حكمت و... میشود يعني روانشناسي مثبتگرا عبارت است از مطالعه صفتها و رفتارهاي مثبتي كه ازنظر تاريخي در تعريف فضايل يا «توانمنديهاي منشي يا اخلاقي» بهکاررفتهاند. روانشناسي مثبتگرا در اين سطح همچنين توانايي ايجاد و بسط حس زيباشناسي يا پرداختن به پتانسيلهاي خلاقانه و سائق پيگيري و طلب اهداف عالي را نيز دربر ميگيرد.
ادامه دارد ...