قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 54 صفحه
کد فایل: mb 419
ویژگیهای کمالگرایی توسط محققان به خوبی بررسی شده است. هلندر (1965) ویژگی های بیشتری از کمالگرایی ارائه کرد. او به فرآیندهای شناختی توجه کرد که کمالگرایی را در فرد پایدار میکند. مانند توجه انتخابی ، یعنی افراد کمالگرا اغلب به اشتباهات و نقایص خود، تمرکز میکنند.
از نظر هلندر (1965) کمالگرایی یک صفت منفی محسوب می شود و افراد کمالگرا دارای یک خود - تقصیری هستند (به نقل از شفران و منسل، 2001). کمالگرایان بیش از آنکه نیاز به پیشرفت داشته باشند از شکست می ترسند. افراد کمالگرا در اولویت بندی امور مشکل دارند و غالباً بر روی تکالیف، صرف نظر از اهمیت شان، به طور یکسان وقت صرف میکنند.
بنابراین افراد کمالگرا از عملکرد خود ناراضی هستند و چنین باور دارند که نمی توانند به آن چه که می خواهند برسند. کمالگرایی معمولاً با خطاکاری همراه است، کسی که همیشه به کامل و بی نقص بودن کارها فکر میکند، هیچ چیز او را خشنود نمی سازد.
افراد کمالگرا ، زمانی که با نقایص در عملکرد مواجه می شوند، شکست را تجربه میکنند در نتیجه عزت نفس آن ها کاهش مییابد (هویت و ریک، 1989)، کمالگرایی یک پدیده ناتوان کننده و شایع است و کمالگرایان به حالات منفی مانند احساس گناه، احساس شکست و عزت نفس پایین حساس هستند. (پت، 1984) هورنای (1950)، آلیس (1962) و هولندر (1963) کمالگرایی را به منزله یک شکل روان شناختی می دانند و معتقدند که جنبههای معینی از کمالگرایی با افسردگی رابطه دارد. (بلت، 1955، هویت، 1994، به نقل از اکوردینو و اسلنی ، 2000) در واقع این افراد به وبودآمون اشتباه را یک فاجعه بزرگ می دانند که این خود منجر به افسردگی می شود، به علاوه این افراد می پندارند که هرگز به خواستههای خود نمی رسند.
ادامه دارد ...