قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 27 صفحه
کد فایل: mb 467
برای برنامهریزی تكنولوژی مدلهای مختلفی ارایه شده است كه مهمترین آنها مدل پورتر و همكارانش است. پورتر و همكارانش(۱۹۹۱) براساس تحقیقات مادوكس، آنتونی و ویتلی، چارچوبی را برای برنامهریزی تكنولوژی ارایه كردهاند. این چارچوب ۷ مرحلهای از فرایند كلی برنامهریزی استراتژیك تبعیت میكند و به شرح زیر است: ▪ گام اول : تكنولوژی را پیشبینی كنید. این نقطه شروع برنامهریزی تكنولوژی است. این كار، هم تكنولوژیهای فعلی سازمان و هم تكنولوژی هایی كه در طول دوره برنامهریزی به بازار خواهند آمد را شامل میشود.
▪ گام دوم:محیط را تحلیل و پیشبینی كنید. عوامل محیطی، شرایط بالقوه محیط، عدم قطعیتها، تهدیدهای اصلی(بخصوص تهدیدات ناشی از رقابت) و فرصتها را شناسایی كنید. ▪ گام سوم: رفتار مصرفكننده و بازار را تحلیل و پیشبینی كنید. در تحلیل نیازها، نیازهای فعلی مشتریان اصلی شناسایی و تغییرات احتمالی این نیازها تعیین و اثرات و الزامات این نیازها بر محصولات و خدمات سازمان، شناسایی میشود. تحقیقات بازار و ارزیابی تاثیر تغییرات، مكمل یكدیگرند. اما ابزارهای تحلیلی(هرچند هم كه پیچیده باشند)، به تنهایی كافی نیستند.
در این مرحله، تماس مستقیم با مشتریان بالقوه ضروری است. كیفیت واقعی، برآوردن خواستهها و نیازهای مشتریان است و بهترین راه برای انجام این كار، نزدیك شدن به مشتریان است. ▪ گام چهارم: سازمان را تحلیل كنید.
داراییها و مشكلات اصلی را مشخص كنید. فهرستی از منابع انسانی و غیرانسانی سازمان تهیه كرده و عملكردهای اخیر را با توجه به اهداف مشخص شده قبلی، ارزیابی كنید. علم به نقاط ضعف و قوت سازمان، بسیار حیاتی است. شاید بد نباشد كه برای این كار از مشاوران خارج سازمان استفاده كنید تا از اشتباهاتی كه در زمان ارزیابی سازمان توسط اعضای خود سازمان رخ میدهد، پرهیز شود.
ادامه دارد ...