قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 40 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 485 را دانلود کنید.
هایند (1982) سه مفهوم را كه با هم ارتباط دارند، تشخیص داده است. الف) دلبستگی: این جز مبتنی به روان تحلیل گری است: دلبسته ایمن بودن احساس در امان بودن و ایمنی است دلبسته نا ایمن بودن منجر به وابستگی می شود. ب) رفتار دلبستگی: این جزء رفتاری است.
احساسات دلبستگی باعث مجاورت می شود. هولمز (1993) آن را "نظریه فضایی" (فاصلهای) نامیده است به دلیل آنكه دلبستگی ها مجاورت و همچنین توانایی اكتشاف را القا می كنند چرا كه اساسی برای حفاظت شخص از خطرات را تهیه كردهاند.
ج) نظام رفتاری دلبستگی: این جز شناختی، الگوی ذهنیای است كه فرد از ارتباط با دیگران دارد. نظریه دلبستگی به همان نسبت كه از فرضیه اولیه محرومیت مادر فاصله می گیرد، بر فرآیندهای درون شخصی ایجاد كننده دلبستگی ها بخصوص بر تمایل فطری نوزاد برای جستجوی دلبستگی و برانگیختن پاسخهای مراقبت كننده از طریق آزاد كنندههای رفتاری اجتماعی، متمركز می شود (فلانگان، 1999 ؛ به نقل از مزرعه شاهی، 1384). 2-7- مبانی روان پویشی نظریه دلبستگی: زیر بنای مفهوم دلبستگی، در واقع همان نظریه روابط موضوعی است.
پایه این نظریه تجسم خود و والدین است كه در دوران كودكی تحول یافته و در روابط نزدیك آینده فرد اثر می گذارند. اگر در ماههای اولیه زندگی كودك، كشاننده های دهانی (نهاد) به طور مرتب و منظم ارضاء شوند، این انتظار در كودك به وجود می آید كه نیازها قابل ارضاء می باشند و درماندگی ناشی از عدم ارضای نیازها برای مدتی طولانی تداوم پیدا نمی كند.
بعد از اینكه كودك 2-3 ماهه شد والدین متوجه می گردند كه در این مرحله هنگامی كه كودك گرسنه یا خسته است گریه ناشی از ناراحتی او كمتر مصرانه است كودك بتدریج در می یابد كه چه كسی مسئول ارضای نیازهای دهانی اوست. این آگاهی كمكم تبدیل به وابستگی به آن فرد خاص می شود و سپس محبت، دلبستگی و اعتماد او را سبب می شود (فوگل ، 1997 ؛ به نقل از عارفی، 1383).
طرفداران دیدگاه روان پویشی معتقدند كه نخستین روابط كودك، پایه و اساس شخصیت او را تشكیل می دهد. اگر چه آنها در این ایده كه حدود 12 ماهگی تقریباً همه كودكان به سمت یك پیوند قوی با چهره مادر تحول می یابند، توافق دارند، اما درباره ماهیت و منشأ این ارتباط با یكدیگر توافق ندارند.
ادامه دارد ...