قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 40 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 485 را دانلود کنید.
وی در قلمرو روانشناسی مرضی به توصیف واكنش هایی در كودكان (با الهام از آثار هارلو) نسبت به جدایی از مادر پرداخت. وی با مطالعه بر روی كودكان 13 تا 32 ماههای كه برای مدتی طولانی (بیش از سه ماه) از مادر خود جدا شده بودند، یك رشته الگوهای رفتاری قابل پیس بینی در مراحل متوالی سه گانه ای را به شرح زیر توصیف كرده است.
مراحلی كه پیامد ناپدید شدن مادر و تنها ماندن كودكی است. باولبی واكنش نسبت به جدایی را مبنای واكنش های ترس و اضطراب در انسان می داند(منصور و دادستان، 1376). 1- مرحله اعتراض : كه در آن كودك با گریه، ناله، فراخوانی و جستجوی مادر اعتراض خود را نشان می دهد. 2- درماندگی : كه در آن كودك امید خود را برای بازگشت مادر از دست می دهد.
3- گسستگی : كه در آن كودك از نظر هیجانی خود را از مادر جدا می كند. به اعتقاد باولبی این مرحله با احساس دوگانه نسبت به مادر همراه است؛ كودك هم مادر را می خواهد و هم به خاطر ترك كردن او از دست وی خشمگین است. چنین مشاهداتی باولبی را متقاعد كرد كه نمی توان بدون توجه نزدیك به پیوند مادر و كودك، رشد را فهمید.
این پیوند چگونه شكل می گیرد؟ چرا آن قدر مهم است كه اگر گسیخته شود نتایج شدید حادث می شود؟ باولبی در جستجوی یافتن پاسخ ها به كردارشناسی روی آورد و نظریه دلبستگی را كه بی شك یكی از برجستهترین دستآوردهای روانشناسی معاصر است، بنا نهاد.
باولبی با استفاده از دستآوردهای كردارشناسی نظریه های سیبرنتیك و اطلاعات، روان تحلیل گری، روانشناسی تجربی، نظریه های یادگیری، روانپزشكی و رشته های مرتبط پایه های نظری و سر فصل های اصلی نظریه دلبستگی را در مجموعه سه جلدی معروف خود، "دلبستگی و فقدان " (دلبستگی، 1969 ؛ جدایی، 1973 ؛ فقدان، 1980) ارایه كرد.
ادامه دارد ...