قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 22 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 526 را دانلود کنید.
نظریه دیگری که به نظریه پردازش توزیع موازی بسیار نزدیک است با نام نظریه پیوندگرایی شهرت یافته است. این نظریه از نظریههای دیگر پردازش اطلاعات جدیدتر است و افراد زیادی (از جمله بیتس و المان ، 2002؛ به نقل از سیف، 1389) در پدیدآوردن آن سهیم هستند.
این رویکرد به مطالعه شناخت انسان با بهرهگیری از مدلهای ریاضی شناخته شده به عنوان شبکههای پیوندگرا و یا شبکههای مصنوعی میپردازد (ایزوا ، 1997). پیوندگرایی که یک جنبش در علم شناختی است امیدوار است که تواناییهای فکری انسان را با استفاده از شبکههای عصبی مصنوعی توضیح دهد. شبکههای عصبی، مدل ساخته شدهای از مغز است که متشکل از تعداد زیادی از واحدهاست، این وزن در مدل اثرات سیناپس است که یک نورون به نورون دیگری پیوند دارد (بیچتل ، 1988).
تمرکز مدل پیوندگرا بر مفهوم شبکههای عصبی است. که در آن گرهها یا واحدهای تابع به عنوان سلولهای عصبی، ارتباطات بسیاری با دیگر گرهها دارند. مدل پیوندگرایی بر اساس این ایده است که قوانین بسیار ساده اعمال شده به یک مجموعه بزرگ از گرهها میتواند برای قوانین و مقولههایی که در مدلهای دیگر وجود دارند استفاده شود، مانند مدل پیوستگی، مدل گسترش فعالسازی و مدلهای سلسله مراتبی (مکوینی، لینباخ، تارابان و مکدونالد ، 1989).
آزمایشها در این مدل توانایی یادگیری مهارتهایی مثل بازشناسی چهره، خواندن و تشخیص ساختار ساده گرامری را نشان دادهاند (بیچتل، 1998).
همچنین این مدل بر این واقعیت است که اطلاعات موجود در مغز در بخش معینی ذخیره نمیشوند بلکه در مکانهای مختلفی در سراسر مغز در قالب شبکهای از پیوندها ذخیره میشوند البته نه به صورت نظامی از قواعد یا مخزنی از اجزای اطلاعاتی پراکنده. بنا بر این اندیشه، تجربه از راه نیرومندسازی برخی پیوندها و ضعیف کردن برخی دیگر موجب یادگیری میشود(سیف، 1389).
ادامه دارد ...