موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 33 صفحه
شماره فایل 558
اگر چه کودکان و نوجوانان گاهی رفتار پرخاشگرانه از خود نشان میدهند، نگرانی در مورد پرخاشگری زمانی پیش میآید که شدید باشد و مکررا و در موقعیتها و شرایط مختلفی رخ دهد. پرخاشگری کودکان پیشبینیکننده پرخاشگری و ناسازگاری بعدی آنان است (ویلسون و مارکوتی ، 1996). این کودکان از سوی همسالان خود طرد میشوند و مشکلاتی را نیز در مدرسه خواهند داشت.
با توجه به اثرات بلند مدت پرخاشگری، به نظر میرسد که پرخاشگری در طول زمان ثابت باقی بماند (دوماس ، نیز ، پرینز و بلچمن ، 1996) و با رفتارهای ضد اجتماعی در بزرگسالی، اختلاف زناشویی و تغییر و دگرگونی بعدی خانوادگی مرتبط میباشد. به همین دلیل پرخاشگری به عنوان یک مشکل اساسی همواره در چهارچوب دیدگاه های نظری صورت بندی و در همین راستا راهبردهایی درمانی گوناگونی برای مقابله با آن ارائه شده است. در ادامه بر خی از دیدگاه های درمانی پیرامون پرخاشگری گزارش می گردد.
2-6-6-1-روان تحلیلگری فروید در مورد پرخاشگری دو دید متفاوت ارائه داده است. وی در ابتدا معتقد بود که پرخاشگری زمانی ایجاد می گردد که در مقابل انگیزه های نهاد سدی ایجاد شود و ناکامی به وجود آید. اما در ادامه او باور خود را اصلاح کرده و پرخاشگری را همچون انرژی جنسی و سائقه های جنسی یکی از دو غریزه ذاتی دانست.
علی رغم اینکه این نظریه به طور مختلف در حال تغییر است اما هنوز بسیاری از روان تحلیلگران پرخاشگری را غریزه ذاتی میدانند(کسلر ، 1966). آنافروید نیز برخی از مکانیسم های دفاعی در مراحل رشد را توصیف نموده است. وی فرایندهای دفاعی مرتبط با پرخاشگری مانند همانندسازی با پرخاشگر، بازگشت پرخاشگری علیه خود و پرخاشگری بر اساس دیگر دوست را متمایز کرده و با ضرافت تحلیلی درخور توجه رابطه پرخاشگری و فرامن را تعیین نموده است (آنافروید، 1985؛ به نقل از دادستان، 1376).
علاوه بر فروید و آنافروید روان تحلیل گران بعدی نیز توضیحات مفصلی را در باره مشکلات روانشناختی و پرخاشگری ارائه کرده اند. اما به طور کلی شواهد پژوهشی چندانی که به طور سیستماتیک و علمی اثربخشی این رویکرد را در درمان پرخاشگری ارزیابی کرده باشد به چشم نمی خورد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.