موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 47 صفحه
شماره فایل 645
بر اساس بررسيهاي صورت گرفته، مدلها و روشهاي گوناگوني در سطح جهان براي بررسي عوامل مؤثر بر پذيرش فناوري اطّلاعات به كار گرفته شده و از جمله معتبرترين آنها «مدل پذيرش فناوري» است كه به بررسي عوامل در سطح فردي مي پردازد. اين مدل در پژوهش هاي زيادي در كشورهاي گوناگون به كارگرفته شده و قابليت كاربرد آن تأييد شده است (شيخ شعاعي و علومي،1378) براي استقرار تكنولوژي اطلاعات ، مدلهاي متفاوتي مورد استفاده قرار گرفته است .
برخي از اين مدلها مبناي تئوريك دارند و برخي ديگر به صورت مستقيم از بررسي ادبيات ، مشاهدات و تجارب حاصل شده اند . مدلهایي با مبناي تئوريك غالباً بر پايه نظريه هاي تغيير يا به طور كلي نظريه هاي رفتاري بنا شده ، پذيرش و استقرار يك تكنولوژي جديد اطلاعاتي را ناشي از يك نگرش، يا يك قصد رفتاري يا نهايتًا يك رفتار كه منجر به پذيرش تغيير مي شود مي دانند .يك پيامد اين تغييرات اين است كه بايد نظريههايي داشته باشيم كه تأكيد كمتري بر اثرهاي فناوري و تأكيد بيشتري بر شيوة استفاده افراد مخاطب از فناوري داشته باشند( سورين و تانكارد، 1381).
بمنظور تعیین عوامل موثر بر کاربرد فناوری در یک سازمان مدلهای مختلفی وجود داردکه عبارت از مدل تئوری عمل مستدل، مدل پذیرش فناوری، مدل استفاده از رایانه های شخصی، مدل تئوری رفتار برنامه ریزی شده ، تئوری اشاعه نوآوری، نظریه شناخت اجتماعی و تئوری پذیرش سیستمهای فنی اجتماعی هستند.
مدل پذیرش فناوری، یکی از عمیق ترین چارچوب هایی است که اغلب در مطالعات استفاده می شود تا به پیش بینی و توضیح استفاده از برنامه های کاربردی مبتنی بر کامپیوتر و راه حل آنها، بپردازد. این مدل توسط دیویس در سال 1989 جهت پذیرش به صورت عمومی شد و برای سیستم های اطلاعاتی مورد استفاده قرار گرفت (هالاوی و مک کارتی ، 2007).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.