موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 58 صفحه
شماره فایل 648
در گذشتههای دور، اولین نمونه های بیمه در ایران باستان یافت شده است. طبق پژوهش های باستان شناسان و لوحهها و اسناد به دست آمده، تخت جمشید فارغ از تمام شگفتی هایش از یك جنبه انسانی نیز نسبت به بناهای هم عصر خود برخوردار است. براساس خشت نوشته های پیدا شده در تخت جمشید ، تمام کسانی که در تخت جمشید کار می کردند وحقوق می گرفتند در آن زمان بیمه بوده اند. بيمه به شکل سنتی آن به مفهوم وجود نوعی تعاون و همياری اجتماعی بمنظور سرشکن کردن زيان فرد و يا افراد معدود بين همه افراد گروه يا جامعه در ايران سابقه طولانی داشته و همواره مردم اين مرز و بوم با الهام از تعاليم اسلامی و فرهنگی خود برای کمک به جبران خسارتهای ناخواستهای که برای ديگر هموطنان و حتی مردم ديگر کشورها پيش می آمد فعال و پيشگام بودهاند. با وجود اين شکل حرفهای و امروزی آن برای اولين بار در سال 1269 هجری شمسی در کشور ما مطرح گرديده است.
در اين سال مذاکراتی بين دولت ايران و سفارت روس بعمل آمد و متعاقب آن امتياز فعاليت انحصاری در زمينه بيمه و حمل و نقل برای مدت 75 سال به يک تبعه روس بنام لازارپلياکف واگذار شد. با اين وجود نامبرده ظرف مهلت سه ساله ای که جهت آغاز فعاليت بيمهای برای وی در نظر گرفته شده بود قادر به تأسيس شرکت بيمه مورد نظر نگرديد و به همين جهت اين امتياز از وی سلب شد. متعاقباً در سال 1289 هجری شمسی دو شرکت بيمه روسی به نامهای نادژدا و کافکازمرکوری اقدام به تأسيس نمايندگی بيمه جهت بازديد و پرداخت خسارت در ايران نمودند.
در سال ۱۳۱۰ با تصویب قانون ثبت شرکت ها در ایران شرکتهای بیمه ای انگلیسی، آلمانی، اتریشی، سوئیسی و امثال آن مانند : گستراخ- آليانس- ايگل استار- يورکشاير- رويال- ويکتوريا- ناسيونال سوئيس- فنيکس- اتحاد الوطنی و ... در ایران اقدام به ایجاد شعبه و نمایندگی کرده و به فعالیت بیمه ای پرداختند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.