موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 75 صفحه
شماره فایل 699
از دهه 1980 تاکنون و زمانی که لن مسترمن (2001) رای اولین بار آموزش رسانه ای را نگاشت، بسیاری از دانشجویان عرصه رسانه در سراسر دنیا مجموعهای از مفاهیم اساسی را در اختیار داشتهاند. مرکز سواد رسانهای سی ام ال (CML) در ایالات متحده بسیاری از این نظرات اساسی دربارهی سواد رسانهای را برگرفته و در چارچوبی که برای سنجش در دسترستر و کاربردیتر است، سادهسازی کرده است. این مرکز، پنج مفهوم اصلی که جایگاهی مهم در عرصهی سواد رسانهای دارد را معرفی کرده است و جف شر (2001)
اصل عدم شفافیت: تمام پیامهای رسانهای ساخته میشوند. این مفهوم، بنیان سواد رسانهای را تشکیل می¬دهد و قدرت رسانهها در ارائه پیام با عنوان مشخص و شفاف را به چالش میکشد. نشانهشناسی به عنوان علم نشانهها و تحلیل چگونگی تولید اجتماعی معانی از طریق روابط ساختاری در نظام نشانهای، کمک شایانی به سواد رسانهای رسانده است (کلنر و شر، 2005). رولان بارت (1998) توضیح میدهد که نشانهشناسی در تلاش است طبیعی بودن پیام را به چالش بکشد.
مسترمن (1994) معتقد است اصل عدم شفافیت بنیان آموزش رسانهای را تشکیل میدهد. از آنجا که رسانهها در جریان فرآیند ساخت، خلق شده، شکل و جایگاه مییابند، نمیتوان مدعی شد رسانهها پنجرهای شفاف و یا انعکاسی ساده از جهان و واقعیت را ارائه میدهند. این فرآیند تصمیمات بسیاری درباره حذف یا دربرگیری موضوعات و چگونگی ارائه واقعیت را شامل میشود. مسترمن (1994 ، ص. 33)
این عدم شفافیت را اینگونه توضیح میدهد: "رسانهها واقعیت را نشان نمیدهند بلکه آن را بازنمایی میکنند". هنری گیروکس (1997 ، ص. 79 – 80) مینویسد که "آنچه با عنوان طبیعی نمایش داده میشود باید به عنوان محصولی تاریخی از نظر محتوا با ادعاهای غیرواقعی و پیامهای انحرافی و عناصر سازنده شکل و حالت آن، رمزگشایی و آشکار شود". رمزگشایی از پیامهای رسانهای با انجام تحقیقی انتقادی گام نخست و مهم برای رسیدن به سواد رسانهای است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.