موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 49 صفحه
شماره فایل 713
الگویی كه گوداشتاین و همكاران ارائه نمودهاند، براساس الگوهای رایج برنامهریزی استراتژیک است، تنها با تفاوت در محتوا و تأكید بر فرایندها. این الگو، به ویژه برای سازمانهای متوسط و كوچك بیشتر مفید است. همچنین برای واحدهای دولتی و سازمانهای غیرانتفاعی و حتی برای سازمانهای تجاری و صنعتی نیز كاربرد دارد.
كاربرد این الگو، جهت و انرژی تازهای به سازمان میدهد. مراحل برنامهریزی استراتژیک براساس این الگو به شرح ذیل است: مرحله 1- برنامهریزی برای برنامهریزی استراتژیک؛ مرحله 2- تحلیل ارزشها؛ مرحله 3- تدوین رسالت؛ مرحله 4- الگوسازی برای كارهای استراتژیک؛ مرحله 5- ارزیابی عملكرد؛ مرحله 6- تحلیل شكاف؛ مرحله 7- تدوین برنامه عملیاتی؛ مرحله 8- برنامهریزی اتفاقات (رویدادها)؛ مرحله 9- اجرا (گوداشتاین و همكاران، به نقل از طبیبی و ملكی، 1382). ویژگی و نقطه بارز این الگو، توجه به ارزیابی اجرای كارهای استراتژیک است. حاصل این ارزیابی، مقایسه مرحله اجرا با وضعیت مطلوب و تحلیل شكاف بین وضع موجود و شرایط مطلوب است. اگر فاصله این دو وضعیت قابل قبول باشد، مرحله تدوین برنامه عملیاتی آغاز میشود.
در این الگو به تدوین اهداف عالی و ویژه، و انتخاب شاخصهای سنجش عملكرد به صورت مستقل پرداخته نشده است. ۲-3-۵ -الگوی برنامهریزی استراتژیک دانكن و همكاران این الگو كه توسط دانكن و همكارانش در سال 1995 ارائه شده است، از جامعترین الگوهای برنامهریزیاستراتژیک است كه در قالب فرایند مدیریت استراتژیک ارائه شده است. در زیر به مهمترین مراحل این فرایند اشاره میشود (دانكن و همكاران، به نقل از طبیبی و ملكی، 1382).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.