موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 19 صفحه
شماره فایل 840
در اختلا خواندن، پیشرفت خواندن نسبت بـه سـن و هوش نارسایی دارد،بیشتر افرادی که اختلال خـواندن دارنـد از هـوش متوسط یا بالاتری برخوردارند. بهطور کلی اختلال خـواندن بـا نارساخوانی، مترادف است ولی استفادهی نامناسب از اصطلاح نارساخوانی باعث شده است که بیشتر مـردم و مـطبوعات آن را به معانی گوناگونی در نظر بـگیرند. از آنـجا که خـواندن و امـلا بسیار بـه هم مرتبط هستند، کودکانی که اختلال خـواندن دارنـد در املا نیز مشکل دارند(علیزاده، 1387).
اگرچه در توصیف نارساخوانی و اختلال خواندن بر وارونهسازی حروف و مـشکلات بـینایی تأکیده شده است ولی پژوهشهای اخـیر نشان دادهاند که اخـتلال خـواندن از نارسایی در پردازش واحدهای صدا و روابـط صـدا-نماد ناشی میشود.کودکان با اختلال خواندن در پردازش واجشناختی یعنی در فرایند شناسایی و دستکاری صداها(واجها)در درون واحدهای صدایی بزرگتر(واژکها و واژهها)، مشکل دارند. در بـسیاری مـوارد مشکلات پردازش واجشناختی را نمیتوان تا پیـش از سـالهای اولیـهی مدرسه بهطور دقـیق شـناسایی کرد.
کودکان دارای اختلال خواندن در اثـر نـارسایی موجود در پردازش واجشناختی با صداها، که مستلزم برگرداندن محرک دیداری(حروف)به ترکیبهای معنیدار صداها است، مشکل دارند. وقتی ایـن کـودکان صداها را یاد میگیرند، توانایی آنها در استفاده از آنـها در مـقایسه با هـمسالانشان کـندتر و مـکانیکیتر است.درنتیجه،کندتر میخوانند و خواندن آنـها همانند افراد بدون اختلال خواندن ماهیت خودکار پیدا نمیکند
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.