موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 6 صفحه
شماره فایل 859
ولز و مـتیوس (1996) مدل (S-REF) را ارائه کـردند. هدف ایـن مـدل، برقراری ارتـباط بین نظریه طرحواره بک،پردازش اطلاعات و خودنظمی میباشد.در این مدل ولز و متیوس ارتباط متقابل خودجوش و دو جانبهای را بین سطوح چندگانه شناخت مطرح کردند. این مولفههای چندگانه، باورها، فراشناخت،کنترل توجه،پردازش پیوسته و خودنظمی را شامل میشود. ساختار مدل (S-REF) سه سـطح دارد. در پائینترین سطح محرک بیرونی،افکار و حساسیتهای بدنی(به عنوان مثال تعرق کف دست) بازنمایی میشود و افکار اتوماتیک فعال میگردد.
این سطح به طور پیوسته فعالیت میکند و و طرحوارههایی را دربرمیگیرد. افکار اتوماتیک منفی در نظریه بک به این سطح اشـاره دارد در ایـن سطح محرک و حوادث بیرونی،افکار ویژه مربوط به خود را تحریک میکنند. زمانیکه این افکار خاص شروع به فعالیت کنند سطح دوم که سطح اجرایی وابسته به نظارت است فعالی میشود،این کار توسط پیـوندهای نـزدیک بین دو سطح صورت میگیرد در سطح دوم محرک بیرونی به همراه افکار درونی با توجه به اهداف فردی و محدودیتهای اجتماعی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
پس از این ارزیـابی جـستجو برای انتخاب راهبرد مقابلهای آغاز مـیشود و راهـبرد مقابلهای خاصی با توجه به موقعیت پذیرفته میشود. مجددا راهبرد مقابلهای ارائه شده در سطح دوم مورد نظارت قرار میگیرد و برای برخورد با محرک بیرونی توسط سطح پائین بـه کـار میرود. با توجه به ایـن مـدل،دو نوع راهبرد مقابلهای وجود دارد، مقابله هیجانمدار و مقابله مسئلهمدار(یوسفی، 1388). سطح سوم با توجه به دانش مربوط به خود که باورهای فراشناختی و طرحوارههای ناکارآمد میباشد نوع طرح مقابله را ارائه میکند.(ولز و متیوس ، 1996).
سطح سوم از راهبردهای مقابلهای هیجانمدار حمایت میکند. آرایش فـکری بـه شکل نشخواری به ایجاد یک سندرم توجهی-شناختی ختم میشود که علامتی از توجه متمرکز برخود است. در واقع نشخوارفکری نوعی راهبرد مقابلهای توصیه شده از جانب مدل (S-REF) است که به حفظ این سندرم توجهی-شناختی مـنجر مـیشود و به ایـن ترتیب پردازش اطلاعات به شکل نگرانی و یا نشخوارفکری با نظارت بر تهدید همراه است و مانع اصلاح باورها و دانش مـیشود. زیرا فرد را از مواجهه با موقعیت باز میدارد(پاپاجورجیو و ولز ترجمه یوسفی، بهرامی برکتین 1385).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.