موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 73 صفحه
شماره فایل : 45 mg
ایرل (2001: 231) سه نوع مکتب مدیریت دانش را مورد بررسی قرار میدهد. وی معتقد است که هر مکتب دیدگاه خاصی را دنبال میکند و هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد یکی از دیگری بهتر است. این سه نوع مکتب عبارتند از: مکتب اقتصادی ، مکتب سازمانی ، مکتب راهبردی.
مکتب اقتصادی:
این مکتب بر درآمد، تمرکز دارد و هدف از آن بهرهبرداری از داراییهای دانشی است. به عبارت واضحتر این مکتب به طور صریح به حفظ و بهرهبرداری از داراییهای دانشی یا فکری شرکت به منظور تولید درآمد میپردازد.
این مکتب، به دانش به مثابه یک دارایی توجه میکند. داراییهای دانشی یا فکری عبارتند از: حق انحصاری اختراعات، علائم تجاری، حق انحصاری بهرهبرداری، و دانش فنی، بنابراین، این مکتب بیشتر به بهرهبرداری از دانش توجه دارد تا خلق آن.
مکتب سازمانی:
این مکتب استفاده از ساختارهای سازمانی یا شبکههای روابط را برای تسهیم یا ذخیرهسازی دانش مورد توجه قرار میدهد. در این مکتب از گروههای تسهیم تجربه استفاده میشود.
این گروههای اجتماعی متشکل از افراد درون یا بیرون سازمانی با منافع، یا مسأله، یا تجربه مشترکند که با یک هدف سازمانی مشخص طراحی و تشکیل میشود. تحقیقات نشان میدهد که اغلب افراد به صورت رایگان و غیررسمی تجارب خود را تسهیم میکنند. در نتیجه سازمانها باید این نوع محیطها را خلق و تقویت کنند. به عبارت روشنتر، گروههای تسهیم تجارب، متشکل از افرادی هستند که به طور غیرسرمی در کنار یکدیگر به خلق و تبادل دانش و در طی آن به توسعه قابلیتهای اعضای خود میپردازند، این گروهها با تیمهای پروژه که اعضایشان توسط مدیریت تعیین میشوند، متفاوتند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.