موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 34 صفحه
شماره فایل : 34 mg
ارسطو، انواع دانش را بر حسب مقاصدشان به سه دسته تقسيم کرده است (انتظاري، 1385: 35). الف. دانش نظري: که غايت آن فهم و تبيين چه چيزي پديدههاست. ب. دانش ساخت: دانستن چگونه ساختن و توليد اشياء و پديدههاست. ج. دانش کارکردي: مرتبط با نحوة استفاده و کار کردن با پديدههاست.
دانش ضمني و دانش صريح: 1) پولاني (1966) بيان کرد که ما بيش از اينکه ميدانيم، ميتوانيم بگوييم، وي دانش بشري را به دو دسته تقسيمبندي نمود: دانش صريح و دانش ضمني دانش صريح يا دانش کدگذاري شده، بيان کننده دانشي است که در قالب زبان نظامند رسمي قابل انتقال است ولي دانش ضمني داراي ويژگي فردي بوده و قاعدهمند است و قابل انتقال نميباشد.
از نظر پولاني، دانش ضمني، در معرض جامع ذهن و جسم بشر جاي دارد. در حالي که دانش صريح ميتواند بر ذخاير کتابخانهها، آرشيوها، و پايگاههاي اطلاعاتي ذخيره شده و بر اساس يک مبناي متوالي ارزيابي شود. دانش صريح يک دانش گسترده است که ميتواند به سادگي شکلدهي شود. و شامل چيزي است که يک سازمان يا فرد از قبل ميداند و ميتواند نسبتاً به سادگي با آن برخورد کند. دانش ضمني دانشي است که معمولاً به وسيلة يک فرد نگهداري ميشود و نتيجة تجربة فرد است. دارندة چنين دانشي در آن زمينه يک خبره است. اغلب اوقات اين دانش از طريق کلمات به طور شفاهي با ديگر فرآيندهاي غيررسمي به ديگران انتقال مييابد (انتظاري، 1385: 36).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.