موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 34 صفحه
شماره فایل : 240 mg
براساس نظریه ویک و لئون، یادگیری سازمانی شامل 5 بعد است که عبارتند از: 1-رهبری با بینش: ایجاد یک سازمان یادگیرنده بدون وجود یک رهبر متعهد به یادگیری عملی نیست. دنت (1382) از این ویژگی با عنوان رهبر اندیشمند یاد می کند. رابرت اسلاتر (1379) در این باره می گوید: مدیرانی پرورش دهید که با شما دیدگاه مشترک دارند.
او یکی از کارهای رهبران را ایجاد همدلی و چشم انداز مشترک در سازمان می داند. به زغم سنگه، رهبران افرادی هستند که به خلق واقعیت های جدید کمک می کنند وظیفه بنیادین و اساسی رهبری این است که شرایطی را ایجاد کنند تا در آن شرایط افراد بتوانند واقعیت های جدید را خلق کنند. رهبران در این سازمانها طراح، معلم و تسهیل گر هستند، نه یک قهرمان اسطوره ای (رسته مقدم، 1384). 2- برنامه ریزی / ارزیابی: به باور ویک و لئون (1995) وجود برنامه هایی روشن و هماهنگ و ارزیابی از این برنامه ها، دومین بعد مهم و ضروری سازمان یادگیرنده است.
واقعیت این است که برنامه ریزی و طراحی نظام سنجش و ارزیابی اثر بخش منجر به تحقق بینش سازمانی می شود. سازمانهای یادگیرنده به شدت پیشرفتشان را اندازه گیری می کنند. آن ها دارای برنامه های منسجم و یکپارچه هستند و از مشارکت اعضای سازمان در فرآیند برنامه ریزی استفاده می کنند (رسته مقدم، 1384).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.