موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 83 صفحه
شماره فایل : 91 mg
تسهیلات اعطایی، از زمره مهم ترین و با ارزش ترین دارایی های بانك محسوب می شوند و بخش عمده ای از درآمد بانك ها می تواند از طریق اعطای تسهیلات به وقوع بپیوندد اما گردش پول و سرمایه در جامعه نهاد مالی را در معرض انواع ریسك ها قرار می دهد تنوع این ریسكها و گاهی شدت آنها به حدی است كه اگر نهادمالی نتواند آنها را به نحو صحیح كنترل و مدیریت كند رو به نابودی و حتی ورشكستگی خواهد رفت(اصلی،1390 ،34-1). بنابراین باتوجه به افزایش تقاضای تسهیلات و ریسك موجود در این گونه فعالیتها اعتبارسنجی متقاضیان تسهیلات و ارائه الگویی مناسب برای نحوه پرداخت تسهیلات یكی از اساسی ترین اصول مدیریت ریسک اعتباری در بانك ها و موسسات مالی بشمار میرود به طوریكه استفاده از ابزارهای مدیریت ریسك اعتباری بالاخص اعتبارسنجی، به بانكها این امكان را میدهد تا با اطمینان خاطر بیشتری درخصوص اعطای تسهیلات تصمیم گیری كنند(اصلی، 1390، 34-1).
به هرحال این بانک ها را مجبور به ریسک اعتبار مالی میکند کمیته ی باسل در نظارت بانکداری (2001) ریسک اعتبارمالی به عنوان امکان از دست دادن وام مهمی را به طور جزیی یا کلی به دلیل رخدادهای اعتباری(احتمال ضرر و زیان فرضی) تعریف کرده است. ریسک اعتبارمالی یک تعیین کننده ی درونی از عملکرد بانکی است. هرچه بانک در معرض ریسک اعتبارمالی باشد،بانک بحران مالی بیشتری را می تواند تحمل کند و برعکس(فانسوو همکاران،2012،38-31). در بین ریسک های دیگری که بانک ها با آن روبرو هستند
ریسک اعتبارمالی نقش مهمی روی سوددهی بانک ها دارد چون مقدار زیادی از درآمد بانک ها از سود وام ها به دست می آید. به هرحال ریسک میزان سود مستقیماً به ریسک اعتبارمالی مربوط است که نشان می دهد افزایش میزان سود شانس های پیش فرض وام رابالا می برد.احتمال ریسک اعتبارمالی و ریسک میزان سود فی نفسه به یکدیگر مربوط هستند و جدای از هم نیستند. (دریمن،سورن سن واسترینگا2008).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.