موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 67 صفحه
شماره فایل :: 129 mg
باتوجه به مباني نظري موضوع و پويائيهاي واقعي و عيني رقابت مي توان مزيت رقابتي را به پنج نوع کلي زير تقسيم بندي کرد: 1. مزيت موقعيتي در مقابل مزيت جنبشي (پويا)؛ 2. مزيت متجانس در مقابل مزيت نامتجانس؛ 3. مزيت مشهود در مقابل مزيت نامشهود؛ 4. مزيت ساده در مقابل مزيت مرکب؛
5. مزيت موقتي در مقابل مزيت پايدار؛ مزيت موقعيتي در مقابل جنبشي (پويا) مزيت هاي موقعيتي از ويژگيها و موجودي هاي شرکت ايجاد مي شود که عوامل ايجاد کننده اين نوع مزيت ها معمولا ايستا بوده و براساس مالکيت منابع و دارائيها و يا براساس دسترسي هستند. بـه عنوان مثال در بازار سس ماينز کشور موقعيت محصولات شرکت مهرام نسبت به ساير رقبا به خاطر قدرت اقناع سازي مشتري است که نتيجه آن تسهيل فروش محصولات شرکت است.
يا به عنوان مثال ديگر مي توان به فضاي قفسه اشاره کرد که در بازار محصولات خرده فروشي محصولات بعضي از شرکتها در مقايسه با محصولات رقبا فضاي قفسه فروشگاههاي خرده فروشي را بيشتر اشغال مي کنند که نتيجه آن دسترسي مطلوبتر به مشتريان است. به طور کلي چند مثال از مزيت رقابتي موقعيتي شامل مزيت رقابتي براساس موهبتها (شامل استعدادهاي مديريتي، کارکنان ماهر و متخصص و فرهنگ سازماني برتر(بارني ،1991).
مزيت رقابتي براساس اندازه(شامل قدرت بازار، اقتصاد مقياس و اقتصاد تجزيه (گيماوات ،1986)، مزيت براساس دسترسي(شامل رابطه خوب با همکاران، رابطه مناسب با تکميل کننده ها(برندربرگ ،1996)، کنترل بهتر شبکه عرضه و دسترسي مطلوب به شبکه توزيع(پورتر،1980) و داشتن استاندارد فني صنعت مانند اينتلPC است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.