موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 62 صفحه
شماره فایل : 172 mg
در میان روشهای مدل سازی نوین، سیستمهای فازی جایگاه ویژه ای را کسب نموده اند. این امر را می توان معلول توانایی پیاده سازی دانش بشری با استفاده از مفهوم برچسبهای زبانی و قواعد فازی، غیر خطی بودن و قابلیت تطبیق پذیری این نوع سیستمها دانست. به طور خلاصهیک سیستم فازییک سیستم مبتنی بر قواعد منطقی اگر- آنگاه است. نقطه شروع ساختیک سیستم فازی به دست آوردن مجموعه ای از قواعد اگر- آنگاه فازی از دانش فرد خبرهیا دانش حوزه مورد نظر است.
به دست آوردن این قواعد مهمترین و سخت ترین مرحله کار است. چرا که نیازمند دانش بالای فرد متخصص و پیاده سازی صحیح آن است. داشتن روشی که در کنار دانش بشری بتوان از اطلاعات عادی موجود برای ساخت قواعد استفاده کرد نیز می تواند در این مرحله بسیار مفید باشد(آذر و افسر،1385).
در این بخش به طور مختصر به معرفی سیستمهای فازی که غالبا در مسائلی نظیر پیشبینی به طور مکمل استفاده میشوند، پرداخته میشود. همانطور که اشاره شد، برای بیان کردن سیستمهای فازی احتیاج به قوانین اگر-آنگاه است. در سیستمهای فازی از متغیرهای فازی استفاده میشود. متغیرهای فازی به عبارات مورد استفاده در زبان طبیعی برای تشریح مفاهیمی که معمولا دارای ابهام و عدم قطعیت هستند، می گویند(کلیر ، 1995).
برای معرفی سیستمهای فازی ابتدا باید با منطق فازی و مفاهیم مرتبط با آن آشنا شد. منطق فازی در منطق دودویی که اولین بار توسط ارسطو مطرح شد، شاهد در نظر گرفتن حالات بصورت قطعی درستیا غلط هستیم.یعنی می توان وقایع طبیعی را بدرستی و با قطعیت تعریف و اندازه گیری نمود. در حالیکه در کسب وکار، اقتصاد، مباحث مالی و بسیاری از علوم دیگر، حالات طبیعی مبهم بوده و فاصله بین آنچه هست و آنچه نیست به درستی تعریف نشده است.
بهرحال، بطور کلی می توان گفت، فازی عبارتست از عملیات روی اطلاعات نادقیق و تحلیل نا دقیق اطلاعات(بوزادیو ، 1997). منطق فازی اولین بار توسط پروفسور لطفی زاده استاد دانشگاه برکلی در مقاله ای تحت عنوان" مجموعههای فازی" در سال 1965 به دنیا عرضه شد. لیکن نزدیک چندین سال طول کشید تا دانشمندان به کاربردها آن دستیافتند و منطق فوق در سیستمهای کنترلی مورد استفاده قرار گرفت. این منطق سالها بعد و در اوائل دهه 90 کاربردهای خویش را در عرصههای علوم دیگر همانند مدیریتیافت و راهی تازه برای تحلیل و مدلسازی مسائل در فضای عدم قطیعت پیش روی محققان قرار داد(وونالتراک ، 1997).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.