موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 71 صفحه
شماره فایل : 179 mg
دنیای اطراف ما مملو از مسائل چند معیاره است و انسانها همیشه مجبور به تصمیم گیری در این زمینه ها هستند. امروزه مدل ها و روش های کمی نقشی کلیدی در حل مسائل دارند. استفاده موفق از روش های کمی می تواند منجر به راه حل های دقیق، قابل اطمینان و اقتصادی با صرف زمان معقول گردد.
همچنین از آنجا که اتخاذ تصمیم صحیح و به موقع می تواند تأثیر بسزایی در زندگی شخصی و اجتماعی انسانها داشته باشد، ضرورت وجود یک تکنیک قوی که می تواند انسان را در این زمینه یاری کند کاملاً محسوس می باشد که در این میان روش تحلیل سلسله مراتبی پاسخی به نیاز بشر برای بررسی مسائل کیفی است که معیاری برای اندازه گیری ندارند و همواره در تصمیم گیری های ما همراه مسائل کمی ظاهر می شوند. 2
تاریخچه با پیدایش نگرش سیستمی به برنامهریزی و تكامل فرآیند برنامهریزی در اواخر دهه1950 و اوایل دهه 1960، ارزیابی نیز بعنوان یكی از اركان مهم این فرآیند مورد توجه و تأكید قرار گرفت. بنابراین به منظور تجزیه و تحلیل این گزینهها و سنجش مزایا و معایب نسبی هر یك از آنها در قالب یك چارچوب منطقی، روشهایی لازم بودند مورد استفاده قرار بگیرند. برای پاسخگویی به این نیاز روشهای ارزیابی ابداع و مورد استفاده قرار گرفتند. حدود 100 روش برای ارزیابی وجود دارد كه قابل دستهبندی به 21 گروه هستند.
از میان 21 گروه 5 گروه بیشتر كاربرد دارند. در بین 5 گروه یکی از کارآمدترین این تکنیک ها فرآیند تحلیل سلسله مراتبی AHP است که برای اولین بار توسط ال ساعتی در سال 1980 مطرح شد. این تکنیک بر اساس مقایسه های زوجی بنا نهاده شده و امکان بررسی سناریوهای مختلف را به مدیران می دهد. فرآیند تحلیل سلسله مراتبی به علت ماهیت ساده و در عین حال جامعی که دارد مورد استقبال مدیران و کاربران مختلف واقع شده است]18[.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.