موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 71 صفحه
شماره فایل : 179 mg
فرایند تحلیل سلسله مراتبی در هنگامی كه عمل تصمیم گیری با چند گزینه رقیب و معیار تصمیم گیری روبروست میتواند استفاده گردد. معیارهای مطرح شده میتواند كمی و كیفی باشند. اساس این روش تصمیم گیری بر مقایسات زوجی نهفته است. تصمیم گیرنده با فرآهم آوردن درخت سلسله مراتبی تصمیم آغاز میكند. درخت سلسله مراتب تصمیم، عوامل مورد مقایسه و گزینههای رقیب مورد ارزیابی در تصمیم را نشان میدهد. سپس یك سری مقایسات زوجی انجام میگیرد.
این مقایسات وزن هر یك از فاكتورها را در راستای گزینههای رقیب مورد ارزیابی در تصمیم را نشان میدهد. در نهایت منطق فرآیند تحلیل سلسله مراتبی به گونهای ماتریسهای حاصل از مقایسات زوجی را با یكدیگر تلفیق میسازد كه تصمیم بهینه حاصل آید. بكارگیری این روش مستلزم چهار قدم عمده زیر میباشد: الف) مدل سازی (ساخت سلسله مراتبی یا درخت تصمیم) در این قدم، مسأله و هدف تصمیم گیری به صورت سلسله مراتبی از عناصر تصمیم كه با هم در ارتباط میباشند، در آورده میشود.
عناصر تصمیم شامل «شاخص های تصمیم گیری» و «گزینههای تصمیم» میباشد. فرایند تحلیل سلسله مراتبی نیازمند شكستن یك مساله با چندین شاخص به سلسله مراتبی از سطوح است. سطح بالا بیانگر هدف اصلی فرایند تصمیم گیری است. سطح دوم، نشان دهنده شاخصهای عمده و اساسی "كه ممكن است به شاخصهای فرعی و جزئی تر در سطح بعدی شكسته شود، میباشد. سطح آخر گزینههای تصمیم را ارائه میكند. در شكل زیر سلسله مراتب یك مساله تصمیم نشان داده شده است ]7[.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.