موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 24 صفحه
شماره فایل : 208 mg
در دهه اخیر اندازه سازمان مهّم نیست، محیط خیلی پویا و پیچیده است. نقش مدیر، جهتگیری، تلفیق و هماهنگی است و الگوی اساسی مدیریت و برنامهریزی تفکر استراتژیک است. تفکراستراتژیک یک فرایند سنتز ذهنی است که از طریق خلاقیت و شهود، نمای یکپارچهای از کسب و کار را در ذهن ایجاد میکند از دیدگاه کلی، تفکر استراتژیک یک «بصیرت و فهم از وضعیت موجود و بهرهبرداری از فرصتها» است. این بصیرت کمک میکند تا واقعیتهای بازار و قواعد آن به درستی و به موقع شناخته شود و برای پاسخگویی به این شرایط راهکارهای بدیع و ارزش آفرینی خلق شود.
تفکر استراتژیک یک مهارت حیاتی مدیریت در هزاره جدید است. مهارتی که لازمه توانمندسازی سازمان برای بقا و رشد در محیط به شدت رقابتی امروز است.
(منوریان و همکاران، 1391) امروزه در بسیاری از سازمانها تفکر استراتژیک جای خود را به برنامهریزی استراتژیک غیرمنطبق و در برخی موارد رویایی نسبت به واقعیتهای کنونی و آینده بازار سپرده است. در حالی که تفکر استراتژیک و برنامهریزی استراتژیک باید در کنار هم نقش مکمل داشته باشند. تفکر استراتژیک چشمانداز متناسب با واقعیتهای کنونی بازار و تحولات آینده آن را میآفریند که برای تبیین و پیادهسازی آن از ابزار برنامهریزی استراتژیک استفاده میشود. منیتزبرگ متفکران را از برنامهریزان استراتژیک جدا میداند.
وی برای برنامهریزان استراتژیک نقشهای مؤثری همچون گردآوری داده، همراهی متفکر استراتژیک در خلق استراتژی و مشارکت در پیادهسازی چشماندازهای استراتژیک ذکر میکند ولی خلق چشمانداز و معماری استراتژی را حاصل تفکر استراتژیک میداند. (تیموری، 1389)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.