موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 28 صفحه
شماره فایل : 225 mg
چارچوب شایستگی مثل DNA سازمان است. پیام هایی که در DNA وجود دارد، به تمام فرایندهاي منابع انسانی سازمان منتقل می شوند. هنگام جذب افراد با توجه به معیارها انتخاب می شوند، آموزش وقتی موثرتر است که نیازهاي آموزشی تحلیل شده باشد(رانکین ، 2004). نگاه هاي متفاوتی نسبت به چارچوب شایستگی ها وجود دارد. یکی از این چارچوب ها، طبقه بندي شایستگی ها در سه مقوله دانش، مهارت و ویژگی هاي شخصیتی است. قرار دادن شایستگی ها در این سه مقوله بسیار متداول است(کاپلان و نورتون، 1384).
شکل 2-3 چارچوب موردنظر را نشان می دهد. (شکل 2- 3)نمونه اي ازچارچوب شایستگی ها منظور از"دانش" در این چارچوب مواردي هم چون تفکر تحلیلی، شناسایی و حل مسئله و موارد مشابهی است که به زمینه هاي فکري و ذهنی بازمی گردد. "مهارت" توانایی به کار بردن دانش در عرصه عمل می باشد.
"ویژگی هاي شخصیتی" نیز همان طور که از نام آن بر می آید، خصوصیاتی چون اعتماد به نفس و مسئولیت پذیري را شامل می شود. در این چارچوب، تمایزي میان مهارت کار کردن با دیگران و مدیریت وظایف دیده نمی شود. بنابراین مهارت هایی مثل کار تیمی، ارتباط با دیگران و تیم سازي در کنار شایستگی هایی چون نتیجه گرایی و برنامه ریزي قرار گرفته است.
در چارچوب دیگري این تمایز به روشنی دیده می شود و شایستگی هاي مورد نیاز مدیران به سه حوزه رویکرد نسبت به مسایل(معادل دانش در چارچوب قبلی)، رویکرد نسبت به افراد و رویکرد نسبت به وظایف طبقه بندي شده است(ابوالعلایی و غفاري،1384) در رویکرد دوم برخلاف رویکرد اول، ویژگی هاي شخصیتی مورد توجه نمی باشد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.