موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 78 صفحه
شماره فایل : 279 mg
برخی صاحب نظران معتقدند تحلیل و ارزیابی زمینه های یادگیری سازمانی را می توان در دو سطح یادگیری و سیستم سازمان مطابق شكل 2-2 بیان كرد : طبقه بندی ارزیابی عناصر زمینه های یادگیری سطح یادگیری یادگیری فردی یادگیری مستقیم،برنامه های یادگیری فردی،یادگیری مداوم یادگیری تیمی گفتگو،یادگیری عمل و عكس العمل یادگیری سازمانی یادگیری استراتژی در عمل،كسب اطلاعات پروژه،تسخیر مطالب یادگرفته شده سیستم سازمان دیدگاه و استراتژی مداخلات گروه،برنامه ریزی سناریو رهبری و مدیریت یادگیری در عمل،نقش رهبری در یادگیری مدل سازی فرهنگ تطبیق فرهنگ با یادگیری سازمانی ساختار ساختارهای سازمان دهی شده ارتباطات،سیستم های اطلاعاتی و سیستم های پاداش مدیریت دانش و سیستم های انتقال مدیریت عملكرد ارتباط عملكرد،اندازه گیری و پاداش برای یادگیری فناوری استفاده از فناوری برای تسهیل سازی یادگیری
جدول 2-1 -تحلیل و ارزیابی زمینه های یادگیری سازمانی همچنین برای ارزیابی و تحلیل وضعیت یادگیری در سازمان می توان از ممیزی یادگیری1 و پرسشنامه جو یادگیری2 استفاده كرد. ممیزی یادگیری یك چك لیست برای تمركز بحث های گروهی بر تشخیص تقویت كننده ها و بازدارنده های یادگیری در سطح فردی و سازمانی است.
همچنین می توان از آن برای مشاحبه فردی و نیز پس از تعدیل به عنوان ابزار اولیه بررسی1 استفاده كرد. پرسشنامه جو یادگیری یك ابزار كمكی است كه به ابعاد یادگیری نمره می دهد. از این ابزار می توان برای تشخیص اولیه و نیز سنجش قبل و بعد از مداخله استفاده نمود. 2-5- ممیزی یادگیری: ممیزی یادگیری توسط مایكل پیرن و گریس مالرونی2 مطرح شد.از اطلاعات بدست آمده از ممیزی می توان برای ایجاد تعهد در مدیران ارشد یا به عنوان نقطه آغازی برای تهیه یك برنامه اجرایی سازمان شمول استفاده نمود. ممیزی یادگیری یك ساختار پنج قسمتی دارد كه به منظور ارزیابی توانایی فردی و گروهی برای ترغیب و تداوم یادگیری طراحی شده و در موارد زیر قابل استفاده است :
- در كل سازمان - در یك واحد یا یك بخش از سازمان - توسط مدیر خط یا سرپرست یك فرد - توسط واحد آموزش یا توسعه منابع انسانی - برای جمع آوری نقطه نظرات شركت كنندگان درباره عوامل تقویت كننده و بازدارنده یادگیری از كار و عواملی كه یادگیری نیروی كار را ترغیب یا حمایت می كند. ممیزی یادگیری را می توان برای استفاده در زمینه های مختلف به آسانی تعدیل كرد. برای مثال می توان در یك كارگاه، انجام مصاحبه تك تك یا بحث گروه متمركز درباره وضعیت جاری یادگیری در سازمان یه به عنوان ابزار یك بررسی در بخش بزرگی از سازمان استفاده نمود. با تعیین فراوانی عبارات موافق هستم/ مخالف هستم و مقایسه واحدها یا نتایج ممیزی در طول زمان، می توان سنجش های كمكی از وضعیت یادگیری به دست آورد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.