موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
شماره فایل : 313 mg
اینگلهارت 66 سرمایه اجتماعی را اینگونه تعریف می کند: سرمایه اجتماعي، فرهنگ اعتماد و مداراست كه در آن شبكه هاي گسترده ی سازمان هاي داوطلبانه به وجود مي آيد. شبكه ها نتيجه اعتماد مردم به يكديگرند و نه اين كه اعتماد، محصول جانبي انجمني شدن مردم با يكديگر باشند.
از دید کلمن 18 روابط اجتماعی هنگامی به وجود می آیند که افراد می کوشند تا از منافع فردی خود بهترین استفاده را کنند. مفهوم سرمایه اجتماعی در برابر نگرش های تند و جانب دارانه درباره فردگرایی و این اصل که تنها کنشگران محسوس در جامعه، افراد هستند، وضع شده است و مفهومی است که این نگرش ها را تعدیل می کند. او با اشاره به آثار برخی افراد، نقش سرمایه اجتماعی در تسهیل فعالیت های عقلانی اقتصادی و همچنین نقش این سرمایه را در دستیابی افراد به اهداف مختلف مورد توجه قرار می دهد.
بنابراین او سرمایه اجتماعی را با توجه به نقش آن در دستیابی افراد به اهداف خود تعریف می کند و عنوان می دارد سرمایه اجتماعی، به نوبه خود، هنگامی به وجود می آید که روابط میان افراد به شیوه ای دگرگون می شود که کنش را تسهیل می کند. يكي از تعاريف مطرح حول سرمایه اجتماعی اين است كه سرمايه اجتماعي مجموعه هنجارهاي موجود در سيستم هاي اجتماعي است كه موجب ارتقاي سطح همكاري اعضاي جامعه و پايين آمدن سطح هزينههاي تبادلات و ارتباطات ميشود 59.
به عقیده رُز 67 سرمایه اجتماعی بین افراد مختلف و در موقعیت های مختلف متفاوت است. بانک جهاني، سرمايه اجتماعي را به عنوان هنجارها و روابط اجتماعي که در ساختارهايي اجتماعي ريشه دارد و افراد را به عملکرد هماهنگ و دستيابي مطلوب به اهداف قادر مي سازد، تعريف مي کند و برخی محققان 68 اين تعريف را مرتبط با ارزش مشترک همه شبکه هاي اجتماعي و اعتماد، روابط متقابل، اطلاعات و همکاري که به وسيله شبکه هاي اجتماعي ايجاد مي شود می دانند و برخی دیگر نیز سرمایه اجتماعی را شامل نهادها، روابط، گرایش ها، ارزش ها و هنجارهایی می دانند که بر رفتارها و تعاملات بین افراد حاکم است 63.
افه و فوش 69 در مقاله خود سرمايه اجتماعي را به عنوان يك منبع با مالكيت جمعي متعلق به محلات، جوامع و مناطق و بخش ها معرفي نموده اند. آنان مفهوم سرمايه اجتماعي را با سه عنصر اصلي معرفي مي كنند: در قالب گرايش به آگاهي و توجه، در بعد تمايلات رفتاري به اعتماد و در بعد الگوهاي ساختاري به انجمن پذيري.
به عقیده بولز و جنتیس 70، سرمایه اجتماعی عموماً به اعتماد اشاره داشته و متوجه میزان همکاری یک فرد و تمایل او برای زندگی با هنجارهای موجود در جامعه و تنبیه کسانی که با هنجارها زندگی نمی کنند می باشد. به عبارت دیگر، سرمایه اجتماعی آن دسته از شبکه ها و هنجارهایی است که مردم را قادر به عمل جمعی می کند 71.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.