موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
شماره فایل : 313 mg
نارایان و پریچت 74 سرمایه اجتماعی را در سه سطح مجزا معرفی می کنند: سرمایه اجتماعی در سطح سیاست های کشوری و ملی که ناظر بر جنبه رشد اقتصادی است، سرمایه اجتماعی در سطح نهادها که ناظر بر کارایی نهادهای اجتماعی است و سطح سوم در سطح خرد که می تواند به عنوان راه حلی برای جلوگیری از شکست های بازار در نظر گرفته شود.
برخی دیگر نیز سرمایه اجتماعی را در سه سطح زیر تقسیم بندی کرده اند: 1- سطح خرد ( فردي ): سرمایه اجتماعی در سطح خرد شامل شبکه هایی از افراد گروه هاي مختلف اجتماعی همچون دوستان، اقوام و خانواده ها است. به طور کلی، سرمایه اجتماعی در این سطح، به افراد موجود در شبکه اشاره دارد که بر اثر تعامل میان آن ها، شناخت حاصل می شود و هویت اعضا شکل می گیرد 23. این سطح از سرمایه اجتماعی می تواند اثرات جنبی مثبت و یا منفی را به همراه داشته باشد.
اگر تعاملات و روابط بین گروه ها و شبکه ها طوري باشد که فقط با اعضاي گروه رابطه و داد و ستد داشته باشند، یک نوع اثر جنبی منفی را به وجود می آورد که می تواند با رشد و توسعه اقتصادي در تضاد باشد. از آن جمله می توان به گروه هاي تروریستی و مافیا اشاره کرد که در این گونه موارد، سرمایه اجتماعی فقط به نفع اعضاي این گروه هاست و نفعی براي جامعه ندارد 5. چو 61 این سطح از سرمایه اجتماعی را به دو نوع سرمایه اجتماعی "درون گروهی" و سرمایه اجتماعی "میان گروهی" تقسیم بندي کرده است.
سرمایه اجتماعی درون گروهی در بین افرادي که روابط نزدیک و دوستانه دارند، مثل اعضاي خانواده، دوستان نزدیک و همسایگان دیده می شود. سرمایه اجتماعی درون گروهی به خانواده و دوستان نزدیک حس هویت و مقصد مشترك می دهد.
نظریه پردازان، اثرات منفی سرمایه اجتماعی را به سرمایه اجتماعی درون گروهی نسبت می دهند و گذراندن وقت با خانواده و دوستان نزدیک را مانع از افزایش تولید و در نتیجه رشد اقتصادي می دانند. این در حالی است که چو 61 در مدل انتخابی خود سرمایه اجتماعی درون گروهی را دارای نقشی کلیدي در انباشت سرمایه انسانی می داند که می تواند باعث افزایش رشد اقتصادي شود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.