موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 52 صفحه
شماره فایل : 323 mg
توسعه حسابداری منابع انسانی را میتوان به عنوان یک پاسخ و واکنش به تغییرات و گسترش در سطح کلان (اجتماعی) و در سطح خرد (شرکتها) مورد بررسی قرار داد. امروزه افزایش اهمیت داراییهای نا مشهود سبب شده که این داراییها نسبت به داراییهای مشهود نقش مؤثر و مهمتری در ایجاد ثروت و رفاه عمومی داشته باشد .( حاجی کریمی، 1379 ). بونیتز(1999) کار بردهای حسابداری منابع انسانی را به۲سطح خر دو کلان تقسیم بندی نمود :
سطح كلان: 1. تغییر الگوهای تولید،سازماندهی کار و الگوهای استخدامی ۲. تغییر در قوانین و مقررات حکومتی،شرکتی و نیز اشخاص 2 سطح خرد : ۱. بهتر کردن مدیریت منابع انسانی . ۲. غلبه برمشكلات به وجود آمده از اندازهگیری داراییهای نامشهود .
۳. غلبه برمشكلات موجود در فراهم كردن اطلاعات كافی برای سرمایه گذاران درصورتهای سنتی . ۴. توجه به كاركنان به عنوان دارایی هابرای تفكیك مسئولیتهای اجتماعی بین بخش خصوصی و عمومی . ۵. برای شكل دادن شركت و بهتركردن تصویرآن. ۶. برای نگهداری نیروی كار صلاحیتدار . ۷. برای جلب كارمندان آتی (Bonits et all, 1999) بسیاری از کانون های مدیریتی، صرفاً یک یا دو دلیل از دلایل فوق را برای حسابداری منابع انسانی دارا هستند.
اما واضح است که رابطه شدیدی بین حسابداری نیروی انسانی داخلی و خارجی وجود دارد و گاهی اوقات ممکن است یکی پیش نیاز دیگری شود. به طور مثال اگر شرکتی تصمیم به انتشار یک گزارش اجتماعی بگیرد لازم است شاخص هایی را که در این گزارش اجتماعی مطرح می شودن را اندازه گیری کند.
با اندازه گیری این شاخص ها، مدیران دانش بیشتری نسبت به سازمان تحت سرپرستیشان به دست میآورند. در این فرایند، مدیریت سازمان زمینه هایی که اماکن رشد و بهبود را دراست، مشخص می کند. این همان مدیریت منابع انسانی است( میر سپاسی، 1373 : 92 ).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.