موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل : 353 mg
تصمیمگیری فرایندی است است که در آن نقش اصلی را اطلاعات بازی میکند، یعنی اول بایستی اطلاعات مورد نیاز تصمیمگیری فراهم شود تا بتوان اطلاعات را ترکیب و تصمیمگیری کرد. تکنولوژی اطلاعات موجب میشود که افراد سازمان از بین اطلاعات تولید شده اطلاعات مربوط به تصمیم مورد نیاز را انتخاب و پردازش و مورد استفاده قرار دهند.
در فرایند تصمیمگیری، کارکنان نحوه استفاده از اطلاعات را یاد میگیرند. عادت کردهایم با هر اطلاعاتی که به دستمان میرسد، تصمیمگیری کنیم که این کار حرفهای نیست. تکیه به عقاید افراد تا وارد و غیرمتخصص نه تنها دردی را دوا نمیکند بلکه آدمی را به ورطه گمراهی میکشاند.
همین مشورت و کسب اطلاعات از افراد غیرمتخصص سبب میگردد که انسان در تصمیمگیری به خطا رود.از شاخصهای انسان توسعه یافته این است که در تصمیمگیری فرایند کسب اطلاعات از منابع غیرموثق و در دسترس را جایگزین کسب اطلاعات از منابع موثق کند که این امر نیازمند وجود ساختار اطلاعاتی است. یعنی زمانی که تکنولوژی اطلاعاتی وجود داشته و قابل دسترسی باشد.
افراد براساس اطلاعات دقیق تصمیمگیری کرده و درواقع سیستمهای اطلاعات مدیریت مانند سیستمهای پشتیبان مدیریت و سیستمهای پشتیبان تصمیمگیری میتوانند اطلاعات به هنگام، مناسب و سریعی را در اختیار قرار دهند تا با حداقل اشتباه تصمیمگیری کرد. بر این اساس، افراد از مهارت تصمیمگیری علمی بهرهمند میشوند و از این بابت به مهارت تصمیمگیری در عمل منجر میگردد. در ابعاد زیر به تقویت مهارت تصمیمگیری کمک میکند: IT به طور کلی: - مسألهیابی و فرصتیابی که سنگ بنای تصمیمگیری استراتژیک است، سریعتر و دقیقتر انجام میشود.
- برنامهریزی جامع بهتر تدوین میگردد. - کیفیت تصمیمات افزایش مییابد. - زمان تصمیمگیری به حداقل میرسد. - خطای انسانی در شبکه پردازش اطلاعات سازمانی کاهش مییابد. - گرایش به سمت فرضهای تصمیمگیری عقلایی به وجود میآید. - از طریق بازخوردهای سریع مهارت تصمیمگیری اصلاح میشود. - به وجود آمدن روحیه پژوهشی در کارکنان(همان منبع)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.