موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 59 صفحه
شماره فایل : 355 mg
در مدل تحقیق نشان داده شده است كه ابعاد توانمندسازی كاركنان شامل هفت بعد میباشد كه به شرح هر كدام از آنها در این تحقیق پرداخته شده است: 1- بهبود كیفیت عملكرد كاركنان 2- استقلال وآزادی كاری 3- افزایش مسوولیت تصمیمگیری 4- افزایش تنوع شغلی 5- افزایش خود كنترلی 6- افزایش آمادگی كاركنان (توان وتمایل) 7-توسعه حرفهای كاركنان
بهبود كیفیت عملكرد كاركنان:
توانمندسازی، فرایند نیل به بهبود مستمر در عملكرد سازمانی است كه از طریق توسعه و گسترش نفوذ افراد و تیمهای شایسته و با صلاحیت، در بیشتر جنبهها و وظایفشان محقق میشود و این به نوبه خود در عملكرد فردی و در عملكرد كل سازمان اثرگذار است. (عابسی و ابطحی، 86، ص7) امروزه توانمندسازی، راهبرد افزایش عملكرد و تامین بقای سازمان تلقی میشود.
توانمندسازی باید مهمترین مسأله سازمان در نظر گرفته شود. همچنین به نظر میرسد كه توانمندسازی موجبات انعطافپذیری در تغییرات داخلی سازمان را فراهم میكند. و عنصر مهمی در سازمانهای ارگانیك یا نظام یافته است. (عابس، ابطحی، 86، ص49) توانمندسازی كاركنان، یك راه اساساً متفاوت برای كاركردن انسانها با یكدیگر است. بدین معنی كه: الف) كاركنان احساس میكنند كه نه فقط در مورد انجام دادن وظایف خودشان بلكه نسبت به بهتر كردن كل سازمان نیز مسوولیت دارند.
كارمند امروزی فردی است كه به طور فعالی، مشكلات را حل میكند و برای نحوه انجام امور طرح ریزی میكند وسپس آنها را به مرحله اجرا در میآورد. ب) تیمهای كاری به طور مستمر برای بهبود عملكرد ودستیابی به سطح بالاتری از بهرهوری با هم كار میكنند.
ج) ساختار سازمانها به گونهای طرحریزی شده است كه انسانها در مییابند كه میتوانند برای دستیابی به نتایج مورد انتظار و آنچه انجام دادنش لازم است، كار كنند نه اینكه صرفاً ادای تكلیف كنند واز بابت آن پاداش دریافت كنند.(اسكات، ژافه، 1375، صص21-19)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.