موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
شماره فایل : 573 mg
اولين فردی که آثار ارزشمندی در مورد بهداشت حرفهای از خود بهجا گذاشته است طبيبی به نام اگريکولا از ناحيه ساکسونی ايتاليا بود که او کتابی دوازده جلدی راجع به اکتشافات و استخراج فلزات، ابزار کار، حوادث و بیماریهای ناشی از کار و ... نوشت که آن کتاب در سال ١۵۵۶ منتشر شد.
بعد از او در سال ١۵۶٧ پزشک ديگری به نام پاراسلسوس اهل سوئيس کتابی درباره بیماریهای وابسته به شغل در بين کارکنان معدن ذوب و فلزات منتشر کرد و در سال ١۶٣٣ پدر طب کار، رامازينی چشم به جهان گشود که وی يکی از پیشقدمان بزرگ قرن ١٧ درزمینهٔ بهداشت حرفهای میباشد و کتاب معروفش درباره بیماریهای حرفهای در سال ١٧٠٠ ميلادی منتشر گردید.
( سایت بهداشت حرفه ای قم 1393) 2-3-4 خلاصهای از وقایعنگاری سلامت شغلی درگذر تاريخ: ١٨١۵ ميلادی: نخستين قانون ايمنی بهوسیلهٔ ادارهٔ معادن در امريکا به تصويب رسيد که بر پايه اين قانون لازم شد هر معدن دارای دو راه خروج باشد تا در صورت ريزش و بسته شدن يکی از آنها، راه خروج ديگر باز باشد. ١٨٣٣ ميلادی: نخستين قانون صنايع در انگلستان به تصويب رسيد.
تا پيش از تصويب اين قانون، ١٢ ساعت کار در روز اجباری بود. ١٨۶٧ ميلادی: نخستين برنامهٔ بازرسی صنايع بهوسیلهٔ مسئولان دولتی در ايالت ماساچوست امريکا تدوين شد. ١٩١۴: در امريکا، دفتر بهداشت و سلامت در صنايع، بهوسیلهٔ اداره خدمات بهداشت همگانی تأسیس شد.
اين مرکز پس از چندين بار تغيير نام در سال ١٩٧٠ به نام موسسهٔ ملی ايمنی و بهداشت شغلی (NIOSH) نامگذاری شد. ١٩٣١ ميلادی: نخستين الگوی علمی دربارهٔ علل بروز حوادث، بهوسیلهٔ هانريش ارائه گردید. ١٩۵۶ ميلادی: برنامههای پيشگيری از حوادث بهوسیله اداره بهداشت همگانی امريکا ارائه گردید. ١٩۶٨ ميلادی: جانسون، رییسجمهور وقت امريکا لزوم برپايی قوانين دولتی ايمنی و بهداشت را اعلام کرد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.