موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
شماره فایل : 576 mg
مفهوم مزیّت رقابتی برای درك مناسب هر موضوعی ابتدا لازم است تعریف آن را ارایه کرد. بدیهی است هر قدر تعریف ارایه شده از جامعیت بیشتری برخوردار بوده و كارا باشد، درك مناسب تری از موضوع حاصل میگردد. در این راستا برخی از تعاریف ارایه شده توسط صاحب نظران در رابطه با مزیّت رقابتی به شرح زیر ارایه میگردد: - مزیّت رقابتی عبارت است از میزان فزونی جذابیت پیش نهادهای شركت در مقایسه با رقبا از نظر مشتریان است.(كیگان، 1387، ص 23)
- مزیّت رقابتی تمایز در ویژگی ها یا ابعاد هر شركتی است كه آن را قادر به ارائه خدمات بهتر از رقبا (ارزش بهتر) به مشتریان می كند. (كیگان، 1387، ص 23) - مزیّت رقابتی ارزش های قابل ارائه شركت برای مشتریان است به نحوی كه این ارزش ها از هزینههای مشتری بالاتر است .(مهری و حسینی، 1384، ص 191 ) - مزیّت رقابتی ارزشی است که سازمان به مشتریان خود عرضه می کند، به نحوی که در آن زمان این ارزش توسط رقبای بالقوه و بالفعل عرضه نمی شود.
(مهری و حسینی، 1384، ص 191 ) توجه به تعاریف فوق در مورد مزیّت رقابتی گویای این است كه ارتباط مستقیم ارزش های مورد نظر مشتری، ارزش های عرضه شده شركت و ارزش های عرضه شده توسط رقبای شركت الزامات و ابعاد مزیّت رقابتی را تعیین میكند. چنان چه از دیدگاه مشتری مقایسه ارزش های عرضه شده شركت با ارزش های عرضه شده رقبا بیشتر به ارزش های مورد نظر و انتظامات او سازگارتر و نزدیكتر باشد، میتوان گفت كه آن شركت در یك یا چند شاخص نسبت به رقبای خود دارای مزیّت رقابتی است به نحوی كه این مزیّت باعث میشود كه شركت در عرصه رقابت بازار، نسبت به رقبای خود در نزدیكی به مشتری و تسخیر وی برتری داشته باشد.
باتوّجه به مبانی نظری موضوع و پویاییهای واقعی و عینی رقابت می توان مزیّت رقابتی را به پنج نوع كلی زیر تقسیم بندی نمود (نوروز، 1390 ، ص 10) : الف ـ مزیّت موقعیتی در مقابل مزیّت جنبشی (پویا).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.